Svensk Orientering logotyp
05.03.2021

Svenska Orienteringsförbundet söker kommunikationsansvarig

Orientering
Är du en riktigt vass kommunikatör som har lätt för att samarbeta? Då har vi världens bästa jobb att erbjuda.

Svensk orientering är inne i en mycket positiv utveckling. Allt fler hittar till vår redan stora rörelse och internationellt är Sverige en stormakt i orienteringsvärlden.

Totalt samlar Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) i dag 85 000 medlemmar och 555 föreningar, vilket gör oss till ett av landets större idrottsförbund. SOFT är ett förbund med stabil ekonomi, ett kansli med ett tjugotal medarbetare, ett eget magasin (Skogssport), fyra framgångsrika landslag, ett tiotal orienteringsgymnasier och nästan lika många postgymnasiala elitorienteringsmiljöer. Vi bedriver även en rad framgångsrika bredd- och motionsprojekt och jobbar hårt med utbildning och kompetensutveckling. Sammantaget finns alla förutsättningar för att växa ännu mer och ta vara på sportens fantastiska potential.

Nu söker vi en ny kollega till vårt förbundskansli i Stockholm, eftersom vår nuvarande kommunikationsansvarige går vidare till annan tjänst.

Som kommunikationsansvarig är du en nyckelperson på förbundskansliet och i förbundets verksamhet. Vi strävar alltid efter att stärka vår kommunikation, både inom orienteringsrörelsen men även externt, då vi vill att intresset för vår idrott ska växa ytterligare.

Externt kommer ditt jobb att handla mycket om att skapa synlighet för orienteringsidrotten; ju mer fokus på vår idrott i media, desto bättre. Rent konkret innebär det här bland annat att du ser till att skapa uppmärksamhet för våra största tävlingar, både nationellt och internationellt, och att du ständigt servar media med spännande uppslag om såväl bredd som elit. Du ansvarar dessutom för vår långsiktiga tv-satsning, som dels handlar om att skapa relevant innehåll för våra egna kanaler, dels syftar till att placera så många värdetävlingar som möjligt i kanaler som når ut brett i Sverige.

Internt kommer du att ha en central funktion som kommunikativt bollplank och konkret stöd till såväl kollegor på kansliet som styrelsen och föreningar runtom i landet.

Du som söker tjänsten bör ha god samarbetsförmåga och ett brinnande intresse för idrott. Du måste också vara en erfaren och skicklig kommunikatör som kan jobba brett och hålla många bollar i luften samtidigt.

Även om specifika kunskaper om rörligt material och om tv-branschen är viktigt, så är grunden för allting din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi förutsätter att du snabbt kan skriva såväl nyhetsartiklar som debattinlägg och att du är en stilistiskt säker och driven skribent.

Utöver de kvalifikationer som nämns ovan bör du ha välutvecklade analytiska och strategiska förmågor. Som högsta ansvarig för kommunikationen kommer du att behöva göra många strategiska val. Ibland på egen hand, ibland i samråd med ledningsgruppen.

Till din hjälp i kommunikationsarbetet har du två medarbetare som primärt fokuserar på Orienteringsmagasinet Skogssport. I din vardag arbetar du ofta nära sporten och med fokus på att förmedla orienteringsnyheter/-information såväl internt som externt och du har hela tiden ett nära samarbete med redaktionen för Orienteringsmagasinet. Som kommunikationsansvarig har du det övergripande ansvaret för hela kommunikationsenheten.

Vi utgår ifrån att sökande till tjänsten har en professionell bakgrund antingen inom kommunikation eller journalistik och att det i botten finns en gedigen och relevant utbildning. Viktigt är även att den sökande har en stor förståelse för hur den ideella världen fungerar.

Om du kan checka i samtliga eller den absoluta merparten av boxarna ovan – varmt välkommen att söka!

Vi erbjuder en familjär arbetsmiljö, där det alltid är högt i tak. Skrivbordet står på förbundskansliet i Hammarby Sjöstad, men i tjänsten ingår även många resor, inte minst till olika orienteringstävlingar när och fjärran.


Arbetstider och omfattning
Tillsvidare – vi tillämpar sex månaders provanställning
Heltid

Tillträde
Snarast

Ersättning
Fast lön

Körkortskrav
B

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2021-03-28 (men rekryteringsprocessen sker löpande under ansökningstiden). Ansökan med personligt brev och cv skickas till e-postadress: susanne.soderholm@orientering.se

Upplysningar
Susanne Söderholm, förbundschef, 010-4765 376 susanne.soderholm@orientering.se
Lars Greilert, facklig företrädare, 010-4765 366, lars.greilert@orientering.se

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter