Media under orienterings-VM i Danmark sommaren 2022.

Bild: Caroline Karlsson/Svenska Orienteringsförbundet

21.02.2023

Vill du rapportera om orientering i sommar?

Orientering
Vill du vara med och rapportera om orientering, i ord och bild, under sommaren? Nu söker vi en semestervikarie till vårt kommunikationsteam.

Orienteringssporten syns allt mer, vi har framgångsrika landslag, vi ökar i antalet utövare och upptäcks av allt fler. Om detta och mycket mer vill vi kommunicera!

Svensk Orienterings kommunikationskanaler består av förbundssajt, sociala medier, nyhetsbrev och den tryckta tidningen Orienteraren. Kommunikationsavdelningen är ansvarig för alla kanaler där vi sprider information om hela vår verksamhet: från landslagets framgångar till föreningslivet och vad som händer på förbundet. Eftersom vi är en liten avdelning behöver alla vara beredda att hjälpas åt med arbetsuppgifterna.

På vår kommunikationsavdelning jobbar tre heltidsanställda journalister/kommunikatörer som tillsammans  fotograferar, filmar, rapporterar från tävlingar och skriver artiklar för både förbundssajten och för sociala medier.

Du som söker är givetvis en god skribent, brinner både för den snabba nyheten och det långa reportaget. Du kan även fotografera och har ett stort idrottsintresse. Du är nyutbildad eller håller på att utbilda dig inom journalistik/medie- och/eller kommunikationsvetenskap och har erfarenhet av att arbeta med kommunikation och sociala medier.

Jobbet medför en hel del resande och arbete utanför kontorstid.

Svenska Orienteringsförbundets kansli ligger i Hammarby Sjöstad i Stockholm, men är du rätt kandidat är vi öppna för distansarbete från annan ort.

Välkommen att söka ett väldigt spännande sommarjobb!

Körkortskrav
B

Arbetstider och omfattning
Heltid, tillträdesdag enligt överenskommelse, men vi ser helst att du är tillgänglig från juni till augusti.

Ersättning
Fast lön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2023-03-19 (men rekryteringsprocessen sker löpande under ansökningstiden). Ansökan med personligt brev och cv skickas till e-postadress: orienteraren@orientering.se

För ytterligare information

Förbundschef Susanne Maarup, 010-476 53 76, susanne.maarup@orientering.se

Facklig kontakt Unionen Lars Greilert, 0705-48 11 60, lars.greilert@orientering.se

Om Svensk Orientering

Totalt samlar Svenska Orienteringsförbundet närmare 83 000 medlemmar och 550 föreningar, vilket gör oss till ett av landets större idrottsförbund. Vi har fyra grenar; orienteringslöpning, skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering. Förbundet har en stabil ekonomi och drygt 20 medarbetare.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter