Svensk Orientering logotyp
12.12.2023

Webbinarium - förbundet informerar och inspirerar

Svensk Orientering
Vill du låta dig inspireras i olika ämnen? Kanske veta hur du kan göra för att få till mer hållbara resvanor eller få tips om material som underlättar planeringen av träningar? Då ska du läsa vidare och anmäla dig till det du finner intressant.

Svenska Orienteringsförbundet genomför löpande kompetenshöjande insatser och det kommer bli ännu mer av detta då förbundet introducerat webbinarieserien ”Förbundet informerar och inspirerar”. Första tillfället genomfördes den 7 december, ämnet för tillfället var ”Rekrytering av vuxna – det här vet vi” där Jörgen Hector presenterade en studie som genomförts för att ta reda på hur vi kan bli fler vuxna föreningsaktiva orienterare. Missade du det tillfället kan du i efterhand ta del av inspelningen genom Utbildningsportalen.

Denna vecka, torsdag den 14 december, klockan 19:30-20:30, kan du lära dig mer om hållbarhet då Cecilia Östman presenterar Svenska Orienteringsförbundets hållbarhetsrapport för år 2022 med höjdpunkter, resultat från väsentlighetsanalys och fokusområden framöver. Anmäl dig först till webbinarieserien och sedan till tillfället om "SOFT:s hållbarhetsrapport – vad, hur och varför?".

Passa även på att ta del av den helt nya digital introduktionsutbildning om hållbarhet. I den ges en introduktion till de tre dimensionerna för hållbarhet och Svensk Orienterings hållbarhetsmål.
Du kommer till utbildningen genom att klicka här.

Och vill du veta mer kring hur idrottsrörelsen kan resa smartare och mer hållbart? Då ska du boka in den 20:e december i kalendern. Då presenterar Joacim Ingelsson projektet Double Impact som undersökt just detta. Double Impact är ett projekt som Riksidrottsförbundet driver tillsammans med Svenska Handbollförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Ridsportförbundet. Målet är att minska utsläppen från idrottsresor och samtidigt öka tillgängligheten. Projektet finansieras av Vinnova. 

Kommande webbinarier: 

  • Torsdag 14 december. Klockan: 19:30-20:30. SOFT:s hållbarhetsrapport – vad, hur och varför?
  • Onsdag 20 december. Klockan: 19:30-20:30. Double Impact - Mer hållbara resvanor-presentation av projektets resultat.

I mitten av januari kör vi vidare med fler teman för webbinarium, håll utkik i Utbildningsportalen för exakta datum och tider. Här är några smakprov på vad som kommer efter nyår:

  • Samverkan med RF-SISU för föreningar och distrikt
  • Material och koncept för barn- och ungdomsträning

Det går också bra att ta del av planerade ämnen och tillfällen genom att gå till följande sida i KURSKATALOGEN (klicka på länken).

RELATERADE NYHETER

Helsingborgssok71
Inbjudan till webbinarium – Inkludering - Världens möjlighet!
Stjärnkampen Kopiera
INBJUDAN TILL WEBBINARIUM – STJÄRNKAMPEN – VAD ÄR DET?
20240421 Diagram Medlemskap
Inbjudan till webbinarium - Verksamhetsuppföljning - så här går det för svensk orientering
Fler nyheter