Nyheter

Runemoskolan klass 6 - glada vinnare av 3000 kr

runemoskolan runemoskolan
Nu har det åtråvärda priset på 3000 kr till klasskassan, sponsrat av Alfta Lions, delats ut till vinnarna i Runemoskolan klass 6. Eleverna lyste som solar - trots det grådassiga höstvädret och delar här med sig av sina bästa tips för att lyckas i Hittauts Skolutmaning.

I samband med 2018 års Hittaut-projekt genomfördes även en Skolutmaning för kommunens klasser. Det var fritt fram för alla klasser att anmäla sitt intresse och totalt hade vi i år 19 skolklasser - vilket är en betydande ökning mot förra året. Uppgiften var sedan att tillsammans ta så många poäng som möjligt, där varje checkpoint som respektive elev registrerat även gav 1 poäng till klassen. Tanken är att alla elever ska besöka så många platser som möjligt själv - för att upptäcka nya platser och komma ut och motionera på ett nytt och roligt sätt.

Eleverna har i de flesta fall kunnat leta checkpoints på skoltid, som en del av sin undervisning. Men de har även haft möjligheten att fortsätta på sin fritid tillsammans med kompisar och familj.

Totalt deltog 19 klasser och 249 elever som tillsammans registrerade över 3000 checkpoints. Mycket bra jobbat!

3000 kr till klasskassan från Alfta Lions

Som en extra morot har vi tillsammans med Alfta Lions instiftat ett pris, där en klass hade chansen att vinna 3000 kr till klasskassan. De tre klasserna med högst totaltpoäng var kvalificerade för vår utlottning av tre olika klasspriser.

Såhär såg resultatet ut i 2018 års klassutmaning:

ovanaker skolutmaning

Och när vi lottat priserna blev fördelningen av dessa såhär:

Present från Ekmans Hem&Färg (500 kr): Celsius - Stjärnorna
3000 kr till klasskassan från Alfta Lions: Runemoskolan - Dörgarna06
Kepsar från Ovanåkers kommun: Celsiusskolan - klass 9A

Vi tackar våra sponsorer för de fina priserna och hoppas att de ska komma väl till användning!

Glada vinnare från Runemoskolan

På bilden ovan ser ni klass 6 på Runemoskolan - som blev glada vinnare av högsta vinsten. En liten klass på endast 11 elever, men där alla dragit sitt strå till stacken och letat checkpoints – för att hamna topp 3. Vi passade på att intervjua klassen när vi delade ut den välförtjänta prischecken på 3000 kr

Grattis till vinsten på 3000 kr - vad ska ni göra med vinsten?
–Vi har en klassresa till Dome att se fram emot och då kommer pengarna väl till pass.

Ni var ju topp 3 även förra året och vann då en idrottslektion med spring-skytte. Vilket pris uppskattar ni mest?
–3000 kr såklart, svarar klassen enhäldigt. Sedan tänkar de efter och flera elever påpekar att förra årets vinst var ju också väldigt bra – och skapade ett kul minne för klassen. Och nu får man alltså chansen att skapa nya minnen tack vare klassresan som pengarna ska användas till.

Hur kommer det sig att ni var i topp även i år?
– Vi snackade ihop oss tidigt i våras och har sedan peppat varandra. Vi hade koll på topplistan och trodde i somras att "det var lugnt" då vi ledde stort. Men sedan kom de andra klasserna igång och då fick vi lägga på en spurt på slutet, berättar en av eleverna och en annan flikar in att de bland annat tog bussen tillsammans direkt efter skolan till Edsbynför att kunna registrera fler checkpoints.

När har ni letat checkpoints?
– Vi har varit ute litegrann allihopa på skoltid. Sedan mest på fritiden med kompisar och familj.
Vi har även haft lite annan orientering på schemat, så vi har lärt oss kartan på ett bra sätt vilket varit till stor hjälp.

Har ni använt karta eller smartphone?
– Först papperskartan, sedan mobilen som har GPS om man irrat runt efter någon checkpoint.

Har ni någon favoritcheckpoint från året som gått?
–Storskojaren i Viksjöfors (en stor sten, uppmärkt med skylt) är det många som kommer ihåg. Och så utsikten från Gårdstjärnsberget i Edsbyn, tilläger de som varit där.

Vad är det bästa med Hittaut?
– Det är roligt, tycker de flesta. Lite mycket mygg ibland tillägger någon. Men överlag är det glada miner när de tänker tillbaka på Hittaut och att leta checkpoints.

Slutligen - har ni något tips att dela med er av till övriga klasser?
– Kämpa på! Åk tillsammans med andra – kompisar eller familj är ett bra tips.

Vi tackar Runemoskolans sexor för gott deltagande i vår Skolutmaning. Och vi väl även passa på att tacka alla elever och lärare som anammat vår Skolutmaning. Ni är alla vinnare och vi hoppas att ni antar utmaningen även nästa år!