Så funkar det

Startar 9 april och pågår till 15 oktober

Kort om hittaut 

Hitta ut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som finns på ca 80 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Du väljer själv om du vill gå, springa eller cykla till checkpointsen. 95% av deltagarna är nöjda och vill göra hitta ut nästa år igen i samma eller större utsträckning. 

Kartan och checkpoints

Totalt kommer det finnas 100 checkpoints att hitta under 2020. Checkpointsen är uppdelade i olika svårighetsgrader enligt:

  • Grön = lätt     (nås med cykel, barnvagn, rullstol)
  • Blå = medel
  • Röd = medelsvår
  • Svart = svår

Med hjälp av kartan och/eller hittaut-appen ska besöka respektive checkpoint. 

Du hittar en webbkarta och registrering här på hemsidan och fysiskt finns den gratis att hämta på flera platser, för hela listan se Här finns kartan. 

För mer detaljerad information och checkpointsen, se checkpointsbeskrivning  via menyn. Du kan även finna checkpointbeskrivningen när du markerar en checkpoint i appen.

Checkpointssläpp

Vid två tillfällen under säsongen släpper vi nya, spännande checkpoints. 

  • Tisdagen den 1 juni släpper vi 15 nya checkpoint i Slätthult.
  • Torsdagen den  1 juli släpper vi 15 nya checkpoint i Skidstugan Norra.
På kartan är checkpointsläppen markerade inom en streckad linje.

Registrera dina checkpoints

När du tagit en checkpoint eller innan du går ut, kan du registrera en användare vilket du gör direkt här på hemsidan. Du kan då registrera checkpoints, se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser. Varje checkpoint du registrerar på hemsidan blir en lottsedel och du kan vinna priser. 

Totalt kommer det därmed att finnas 100 checkpoints att hitta. 

Mer om priser och vinstdragningar hittar du via "vinstdragningar". 

Följ oss på facebook och instagram


Följ hittaut nyheter på Trollhättans SOK:s facebook eller på hemsidans nyheter. Håll dig uppdaterad, ibland kan en del checkpoint försvinna men vi försöker då sås snabbt som möjligt meddela detta tills vi satt upp en ny.


Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, dryga metern hög - ofta fästade på träd. Varje stolpe är märkt med hitta-utdekaler, ordningsnummer och kodbokstav. Notera nummer och kodbokstav med penna eller registrera direkt i appen.

Checkpointstolpe2.jpeg

Fel på en checkpoint?

Om en checkpoint saknas, är sönder eller har andra felaktigheter är vi tacksamma om ni rapporterar detta. På så vis kan vi snabbt åtgärda problemet och upprätthålla kvalitén. Du kontaktar oss via trollhattan@hittaut.nu

Fel på kartan

Trollhättan är i ständig förändring och vi försöker hänga med att uppdatera kartan. Om kartan innehåller felaktigheter är vi tacksamma om ni rapporterar detta. Du rapporterar detta till oss via trollhattan@hittaut.nu

Våra partners