Svensk Orientering logotyp
29.05.2020

Säsongen 2021 inleds med ett sprint-EM i Schweiz

Orientering
Den planerade världscupomgången i Schweiz i maj nästa år omvandlas till ett sprint-EM. Det meddelar Internationella Orienteringsförbundet, IOF, under fredagen.

Årets världscuppremiär skulle ha arrangerats i Neuchâtel, Schweiz, men arrangemanget fick på grund av coronapandemin skjutas fram till 13-16 maj nästa år.

Nu meddelar IOF att man tillsammans med den lokala arrangören kommit överens om att uppgradera tävlingsomgången till ett sprint-EM.

Tidigare var tanken att ett sprint-EM skulle arrangeras i Ryssland nästa år, men där har arrangören meddelat att det inte är görbart av ekonomiska skäl.

- Vi känner att det här är en väldigt bra lösning för det första mästerskapet där allt fokus ligger på sprint, säger IOF:s chef Tom Hollowell.

- Vi vet att den schweiziska arrangören är väldigt erfaren och vi uppskattar deras positiva attityd som gör detta möjligt. Efter att ha tvingats ställa inte samtliga tävlingar 2020 kommer vi nu att få en utmärkt start på säsongen 2021.

På EM i Schweiz kommer deltagarna att tävla i sprint, sprintstafett och knockout-sprint. Tävlingarna kommer även att utgöra den första omgången av världscupen 2021.

HÄR hittar du IOF:s text.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter