Svensk Orientering logotyp
21.01.2019

SVT1 20.00: Vilka prisas på Idrottsgalan? Alexandersson och Carlsson nominerade

Orientering
I kväll 20.00 är det dags för den årliga Idrottsgalan. Håkan Carlsson är nominerad i kategorin Årets ledare medan Tove Alexandersson har chans att vinna Jerringpriset.

Idrottsgalan i Globen direktsänds i SVT1 och landets alla orienterare kan alltså hålla tummarna lite extra för två profiler, förbundskapten Håkan Carlsson och Tove Alexandersson, världsetta i orientering och skidorientering och världsmästare i skyrunning.

I kategorin Årets ledare ställs Carlsson mot Janne Andersson (fotboll), Wolfgang Pichler (skidskytte) samt Peja Lindholm (curling). Detta är tredje året i följd som Carlsson är nominerad.

Alexandersson är en av åtta Jerringkandidater som kvarstår och direkt i inledningen av galan kommer ett par namn att sållas bort. Sedan startar röstningsomgång nummer tre som pågår till galans slut, då en vinnare presenteras.

Kvällens röster avges via telefon och SVT:s Duo-app, mer information i tv-sändningen.

Tyvärr kommer Alexandersson inte att vara på plats i Globen. Hon är just hemkommen från ett läger i Spanien, ska strax iväg på ett höghöjdsläger i Alperna och kombinationen Idrottsgala, resor och höghöjd är ett riskmoment för infektion. Siktet är närmast inställt på EM i skidorientering i Turkiet och därefter VM i samma sport i Piteå.

Radiosportens webb kan du läsa mer om Jerringpriset

SVT:s webb kan du läsa mer om Idrottsgalan i stort

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter