Svensk Orientering logotyp
15.08.2019

TV+TEXT: Blågult redo för nästa medaljjakt

Orientering
Efter onsdagens guld och silver på VM-långdistansen i Norge fortsätter den svenska medaljjakten på fredagens medeldistans. "Jag ska ge allt för att få stå på pallen en gång till", säger Lina Strand.

Tove Alexandersson försvarade sitt VM-guld i långdistans och Lina Strand ordnade ett silver, hennes första individuella VM-medalj.

På fredag är det dags för medeldistans och Sverige kommer till start med sex löpare: Alexandersson, Strand och Karolin Ohlsson; Gustav Bergman, Martin Regborn och Emil Svensk. SVT:s sändning startar 13.45 och HÄR hittar du startlistorna.

Alexandersson får återigen gälla som storfavorit, men övriga svenskar ska också räknas som medaljaspiranter. På torsdagens pressträff tog vi ett snack med fyra av löparna och förbundskapten Håkan Carlsson (intervjuerna i sin helhet nederst i artikeln).

Lina Strand:
- Vi blev ju lite överraskade över hur långdistans gick i går, så jag tänker att det kommer att bli mer utslagsgivande, både tekniskt och fysiskt i morgon. Sedan gäller det att vara beredd på allting ändå, men jag har tränat väldigt många medeldistanser i den här terrängen när vi har varit här på läger, så jag känner mig förberedd på det mesta faktiskt.
- Jag vet att nivån jag håller är hög, med tanke på gårdagens prestation, så det ger en trygghet. Jag har också gjort några bra medeldistanser på träning här, så jag känner att det absolut finns medaljchanser även på medeln, även om det brukar vara lite mindre marginaler på medeldistansen. Jag ska ge allt för att få stå på pallen en gång till!

Emil Svensk:
- På långdistansen var det egentligen bara en sträcka som var riktigt dålig, men den förstörde hela dagen. Nu ska jag försöka höja orienteringsnivån och gå rätt till kontrollerna. Jag ser fram emot medeln.
- Kroppen känns bra. Det känns ju att man var ute och gjorde något i går, men det ska det väl göra. Men det känns bra ... jag skulle kunna springa nu på en gång, om det vore så.

Karolin Ohlsson:
- Jag tog fel vägval på båda långsträckorna (på långdistansen) och där föll loppet igenom, och jag kom sexa, men jag har inte kämpat så här hårt för att komma sexa. Jag vill slåss om medaljerna. Jag känner att jag har så mycket mer att ge, vilket är skönt, så jag är lite revanschsugen nu faktiskt.
- Nu tänker jag vara offensiv, men lika noggrann i tekniken. Min teknik var väldigt bra på alla kortsträckor i går, så det ser väldigt bra ut inför medeln. Jag tror absolut att jag har chans att slåss om det i morgon.

Martin Regborn:
- Jag är väldigt laddad. Jag tycker att jag fick ett bra fysiskt genrep på kvalet och lite att tänka på tekniskt. Det känns väldigt bra och nu handlar det om att springa ett så bra tekniskt lopp som möjligt.

Håkan Carlsson:
- Lyckas vi göra det tekniska jobbet, fokusera på här och nu och göra rätt saker så kommer vi att ha en fin dag i morgon också.

RELATERADE NYHETER

Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Aktiva och ledare i orienteringslandslaget i stor grupp och med stora leenden vid världscupen i Tjeckien hösten 2023.
Här är orienteringslandslaget 2024
Fler nyheter