Svensk Orientering logotyp
29.08.2018

William Lind laddad inför Norge: "Kan avgöra min framtida satsning"

Orientering
Efter en vår fylld av skadestrul tog han sig till VM i Lettland, men ”bara” som reserv. Till helgen är en minst sagt taggad William Lind redo att släppas lös på världscupen i Norge. ”Tävlingarna är viktiga för min framtida satsning", säger han.

William Lind, VM-bronsmedaljör på långdistans ifjol, har haft ett trassligt 2018. Under våren krånglade en häl och Malungslöparen missade EM. Han sprang sedermera VM-testerna men inte tillräckligt bra för att knipa en startplats på VM, ett mästerskap han följde från sidan, som reserv på plats.

Inte heller O-Ringen blev vad "Wille" tänkt sig. Formen var god, men strax före tävlingarna i Ö-vik kraschade han på cykeln och skadade ena axeln. Som regerande mästare kom Lind till start, men han hade svårt att göra sig själv rättvisa.

Nu då? Till helgen väntar världscuptävlingar i Norge och 33-åringen känner sig redo:

- Efter O-Ringen har det gått relativt bra med skadorna. Min plantarfascia är hundra procent och axeln jag slog i blir allt bättre. Jag tycker att den inte hämmat mig alls i skogen sedan dagarna före VM. Jag kan inte riktigt lasta på lika mycket när jag kör maxstyrka ännu, men nära på.

Och formen?

- Formen är jag lite osäker på. Senast jag fick springa en tävling som jag förberett mig bra inför var på världscupfinalen ifjol. Och jag är sådan att jag sällan får positiva kvitton på formen, förutom på tävlingar där jag släppt på träningen och verkligen laddat inför.

- Jag tyckte ändå att VM-testerna var ett stort utropstecken, med tanke på att det var andra kartpasset och tredje löppasset i tävlingsfart på tre månader. Det indikerar att jag bör ha tagit ett steg till nu när jag börjat vänja kroppen vid lite mer löpning. Jag är nyfiken på vad det innebär nu när jag får tävla på riktigt.

Ja, nu väntar tävlingar i sydöstra Norge, i en terräng där Lind känner ett stort självförtroende.

- Norge bör passa mig utmärkt. Det är likt terrängen som var både på VM i Strömstad, världscupen inför VM i Sverige samt O-Ringen i Arvika och alla dessa tävlingar har jag ju mestadels fina minnen ifrån med bland annat VM-medalj, O-Ringen-seger och två pallplatser på världscupen.

Vad vill du uppnå i helgen?

- Först och främst ska det bli kul att få tävla igen. Det är bara sådana här lite större tävlingar som jag tänder till på, och jag tror att tävlingarna är viktiga för min framtida satsning, både för självförtroende och motivation. Och jag skulle gärna vilja visa mig själv och landslagsledningen vad jag går för.

Vad tänker du om VM 2019?

- VM i Norge lockar och jag skulle verkligen vilja vinna det där guldet, men jag vet vilket jobb som krävs och just nu är jag inte hundra procent säker på om jag har den motivation som behövs. Jag har bränt oerhört mycket motivation här under det gångna året och jag har fått gräva allt djupare i motivationshinken. Jag tror att tävlingarna nu i helgen kommer vara ett viktigt steg på vägen.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter