Svensk Orientering logotyp
27.09.2016

Alexandersson och Regborn föreläser på tränarträffen - anmäl dig nu!

Orientering
Ledare och tränare som vill utvecklas har chansen att vara med på en tränarträff i Ånnaboda utanför Örebro 11-13 november. Parallellt med träffen pågår också landslagets höstsamling.

Tränarträffen vänder sig till tränare, ledare och övriga intresserade i elit och talangverksamhet samt äldre ungdomsnivå.

- Syftet är att lyfta några viktiga områden som är viktiga för att utveckla individer till att bli så bra de själva kan bli, säger landslagets förbundskapten Håkan Carlsson.

Det kommer även att bli föreläsningar:

  • Dubbla världsmästarinnan Tove Alexandersson berättar om sin träning.
  • EM-bronsmedaljören Martin Regborn föreläser tillsammans med sin tränare Mikael Kroon om hur de jobbat för att ta steg för steg i utvecklingen mot världstoppen.
  • Filip Larsen, landslagets resursperson i fysiologi och assistant professor vid GIH, föreläser om fysiologi för orienteraren. 
  • Göran Kenttä, fil. dr i idrottspsykologi och ansvarig för idrottspsykologi på RF, har en workshop om återhämtning och föreläser om ACT (acceptance and commitment-träning) för idrottaren.

Det kommer också att finnas utrymme för reflektioner tillsammans med andra ledare och tränare och landslagslöpare som också är på plats.

- Sen på lördagskvällen så firar vi årets orienteringsframgångar med en galamiddag tillsammans. Vi kommer också få lära oss lite dans tillsammans med Tobias Karlsson, dansinstruktör som vunnit Let´s Dance på TV4, säger Håkan Carlsson.

Parallellt med ledarträffen pågår även landslagets höstsamling och de aktiva där är med på delar av samma program som de som är med på tränarträffen.

Landslaget startar redan dagen innan, alltså 10-13 november.

- Här kommer föreläsningar varvas med bra träningar i SM 2017-relevant terräng. Landslagsgrupper 2017 blir kallade till höstsamlingen, men det finns också ett antal öppna platser att anmäla sig till, säger Håkan Carlsson.

Anmälan:

Anmälan är öppen redan nu och anmälningsstopp är den 10 oktober. Passa på att anmäla dig i tid eftersom det är begränsat antal platser.

Anmälan tränarträff

Anmälan höstsamling

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter