Svensk Orientering logotyp
23.02.2017

Arrangörscoacher med MTBO-erfarenhet sökes

Orientering
Du som är en erfaren MTBO-cyklist, kartritare, bankontrollant eller arrangör - nu kan du hjälpa till och göra vår fantastiska sport ännu bättre. SOFT söker fler personer som kan ställa upp som arrangörscoacher.

Mountainbikeorienteringen växer men har ändå långt kvar till att få lika stor spridning som orienteringslöpning. Antalet arrangörer blir fler för varje år, men trots att många klubbar har lång erfarenhet som tävlingsarrangörer kan det ändå kännas ovisst och nytt att ge sig på MTB-orientering. Och då kan det vara bra att få stöd och hjälp av en så kallad arrangörscoach, en funktion som infördes inom MTBO under 2016.

Stöd och hjälp finns att få

Uppgiften för arrangörscoachen är kortfattat att med sin erfarenhet som grund stödja och ge support till arrangör och kontrollanter och höja kvaliteten på tävlingarna. Man ska även kunna ta med sig de kunskaper som finns och sprida erfarenheter till övriga. Till sin hjälp har såväl arrangörscoach som tävlingsarrangör två dokument: Tävlingsanvisningar för MTBO (2016)  samt Arrangörsguide för MTBO-tävlingar (2017). I första hand är stöd från en arrangörscoach tänkt för MTBO-tävlingar inom nivå 1, det vill säga WRE, SM och Svenska Cupen där det enligt Tävlingsanvisningarna SKA finnas en arrangörscoach.

Lite erfarenhet och engagemang räcker långt

Du behöver absolut inte vara någon expert, utan det räcker väldigt långt att ha god erfarenhet av MTB-orientering på något sätt och framför allt en hängivenhet att utveckla världens roligaste sport. Det är naturligtvis inte alla givet att kunna och vilja ta sig an en nivå-1-tävling, men hör av dig ändå om detta känns intressant. Det är naturligtvis bra om man även på lägre tävlingsnivåer har möjlighet att hänvisa nya och oerfarna arrangörer till en funktionärsgrupp som kan hjälpa till med att slussa in dem i MTBO-världen.

Vi håller för närvarande på med att tillsätta coacher för årets värdetävlingar och har kommit en bit på väg, men det finns fortfarande platser kvar.

Du som är intresserad, hör av dig till: Hans Kööhler, samordnare för arrangörscoacher, hans.koohler@telia.com

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter