Svensk Orientering logotyp
31.10.2017

Dags att söka till NIU 2018

Orientering
Från och med den 1 november kan du söka till Svensk Orienterings Nationella Idrottsgymnasier, NIU. Det finns NIU i tre olika orienteringsgrenar. Dessa är orienteringslöpning, skidorientering och mountainbikeorientering.

Mellan 1 november och 1 december har du möjlighet att söka till något av orienteringens elva NIU.

Här finns hela nio skolalternativ och möjlighet att specialisera sig inom orienteringslöpning, skidorientering eller mountainbikeorientering. Två av skolorna erbjuder två olika grenar vardera, det är Mora och Älvsbyn. Övriga orter är; Sundsvall, Uppsala, Haninge, Hallsberg, Göteborg, Jönköping och Olofström.

Mer info om NIU hittar du HÄR.

Totalt kan 70 elever erbjudas en plats vid NIU hösten 2018.

Ansökningsformulär

Ansökningsformuläret är gemensamt för alla grenar men det är separata frågor för ansökan till respektive gren. Önskar du söka till flera grenar behöver du bara fylla i en ansökan men rangordna dina val av skola för resepktive gren.

  1. För att komma till formuläret behöver den som vill ansöka till NIU registrera sin e-postadress. Klicka här. När e-postadressen registrerats skickas per automatik ett mail med en personlig länk till formuläret. (Har hen inte fyllt i mailadressen rätt så får hen ingen länk.) Mailadressen kopplas till den som ansöker och används sedan för att skicka bekräftelsen på slutförd ansökan.
  2. Formuläret är bläddringsbart. Det gör att den som fyller i ansökan kan gå fram och tillbaka i formuläret.
  3. Den som påbörjat en ansökan kan lämna och fortsätta senare. Svaren sparas i realtid. När sökande går in i formuläret igen så hamnar hen automatiskt på den sida i formuläret där hen var då hen lämnade det. (Förutom om hen slutfört ansökan. Då hamnar hen på förstasidan i formuläret.)
  4. Formuläret funkar som så att när namnet skrivs i sista fältet "Skriv under" så betraktar systemet ansökan som slutfört. Det sista fältet är obligatoriskt och när det fältet fyllts i genereras bekräftelse på ansökan.
  5. Bekräftelsen skickas på e-post till den som ansökt. Bekräftelsen innehåller svaren på samtliga frågor i enkäten.

Kommentar: Det är möjligt att gå in och ändra sin ansökan i efterhand (fram till ansökan stänger) men har har ansökan slutförts en gång så genereras inte någon ytterligare bekräftelse.

 

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter