Svensk Orientering logotyp
11.03.2022

Deltagarurval och övriga förutsättningar för Swedish League 2022

Orientering
Som tidigare meddelats räknas de 6 bästa deltävlingarna av totalt 10 inför jaktstartsfinalen av årets Swedish League. Nu presenteras även deltagarurval och övriga förutsättningar för ligan.

Den 9-10 april drar Swedish League 2022 igång med en medeldistans och en långdistans på Ryssberget på gränsen mellan Blekinge och Skåne. Arrangerar gör BroSö OK, OK Skogsfalken och OK Vilse 87.

Årets liga avgörs över 11 deltävlingar. Det är första gången ligan går över hela året för både juniorer och seniorer.

- Programmet för 2020 års liga innehöll tävlingar över hela året, men ligan fick tyvärr ställas in pga pandemin. För 2021 planerades det också för en liga över hela året, men för juniorerna blev det en decimerad variant under hösten, också som en följd av pandemin. I år hoppas vi kunna genomföra alla deltävlingar enligt plan, säger Henrik Skoglund, projektledare för Swedish League.

För 2022 ingår totalt fem SM-tävlingar - SM i nattorientering, sprintdistans, ultralång distans, långdistans samt medeldistans. Ligan avslutas med en helg i Strängnäs den 22-23 oktober, med en medeldistans på lördagen och den traditionsenliga jaktstartsfinalen på söndagen där först i mål vinner hela Swedish League totalt.

- Med så många SM-tävlingar och en liga som spänner över hela året får vi sex stycken slutsegrare som med värdighet kan titulera sig årets orienterare i sina respektive klasser, säger Skoglund.  

Deltagarurval, fördelning och lottning

För många som ligger på gränsen till att komma med är deltagarurvalet extra intressant. För 2022 är detta nu publicerat här på hemsidan. Som vanligt finns chansen att kvalificera sig till högsta klassen genom att springa bra i underklassen.

Åldersbegränsning

Tänk på att det från och med 1 juli 2021 infördes en åldersbegränsning för SM och Swedish League. Deltagare ska under tävlingsåret ha fyllt lägst 17 år för att få vara med.

Glöm inte ranka dig

Tänk också på att ranka dig. Ranking är inget krav på Swedish League, men används för gallring och seedning. På SM med individuell start är ranking ett krav. Det gäller alltså SM i nattorientering, sprintdistans, långdistans och medeldistans.

Läs mer

Länkar

På Swedish Leagues webbsida finns hela programmet för 2022, ihop med övriga förutsättningar.

Direktlänkar till övriga sidor:

Kontakt

Vid frågor, kontakta Henrik Skoglund, henrik.skoglund@orientering.se.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter