Svensk Orientering logotyp
17.01.2019

Det krävs för att Tove ska vinna Jerringpriset – ett dygn kvar att rösta!

Orientering
Fredag klockan 15.00 stänger Jerringomröstningen och åtta kandidater ska bli fem före Idrottsgalan på måndag. Fjolårstrean Tove Alexandersson kan gå riktigt långt – svenska folket, och därmed även Orienteringssverige, avgör.

Tove Alexandersson är ett unikum inom svensk idrott. Hon vinner i princip allt hon ställer upp i och är världsmästare i tre olika sporter – orientering, skidorientering och skyrunning.

- Strålkastarljuset riktas ofta mot ett fåtal idrotter, men med Jerringpriset är det annorlunda. Här fattas inte besluten på någon sportredaktion eller någon marknadsavdelning. Här är regeln väldigt enkel; den idrottare som får flest röster vinner. Alla kan rösta och det går att rösta flera gånger. På så vis blir detta en tävling i popularitet, men även en tävling i engagemang, säger Susanne Söderholm, svensk orienterings förbundschef.

- Jag är fylld av respekt för övriga kandidater, men i mina ögon står Tove för något alldeles extra. Det hon gör – dag för dag, år efter år, vinter som sommar – det är faktiskt svårt att sätta ord på. Både Tove och svensk orientering förtjänar betydligt mer uppmärksamhet och nu har vi chansen. Det här handlar om engagemang, och om ni tycker som jag – rösta på Tove!

Om du vill rösta på Tove Alexandersson eller någon annan av Jerringkandidaterna – så här gör du:

1. Först och främst kan du telefonrösta. Numren till de olika kandidaterna hittar du på Radiosportens hemsida. Alexanderssons telefonnummer är 099-209 03 och du kan ringa EN GÅNG VARJE DAG!

2. Du kan även webbrösta HÄR på Radiosportens hemsida.

3. Slutligen kan du avlägga en röst via SVT:s Duo-app (laddas enkelt ner till din mobil).

Röstningen stänger alltså fredag klockan 15.00, och sedan kan en återigen rösta på måndag under själva Idrottsgalan, sändningen startar klockan 20.00 i SVT1.

Länkar:
www.svenskorientering.se
Krönika: Trippelmästare Tove helt unik
Radiosporten: Lär känna Jerringpriskandidaten Tove Alexandersson

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter