Följ orienteringstävlingar i realtid via Orientering live
13.05.2016

Följ orienteringstävlingar i realtid via Orientering live

Orientering
Orientering live är en utveckling av Eventor och har tagits fram för att möta behovet av att enkelt kunna hitta var man följer orienteringstävlingar i realtid.

Det har varit svårt att hitta hur man följer en orienteringstävling live på nätet.

– Ibland har det funnits en länk hos arrangören, ibland på tävlingens hemsida. För andra tävlingar har man nått livebevakningen via en länk i Eventor eller en länk i en nyhet någonstans. Nu finns allt samlat på ett ställe, berättar tävlingsansvarig på Svenska Orienteringsförbundet, Niklas Wrane, som tillsammans med IT-ansvarig Jonas Ekvall står bakom sidan.

Koppling till Eventor

Orientering live är kopplad till Eventor, varifrån tjänsten hämtar all information. I Eventor markerar arrangören att tävlingen har livebevakning och lägger därefter in länkar till olika typer av bevakning – liveresultat, GPS-uppföljning, speakerljud osv. Tävling med länkar dyker då automatiskt upp på Orientering live. 

orientering_live

Särskilt fokus blir det på värdetävlingar såsom Tiomila, SM, O-Ringen, 25manna och Swedish League.

– När en värdetävling erbjuder livebevakning, och man besöker livesidan samma dag som tävlingen går, visas redan från början ett öppet fönster med livelänkar när man besöker sidan, förklarar Wrane.

Övriga tävlingar presenteras i en kalender uppdelad i dagens tävlingar, kommande tävlingar och avgjorda tävlingar. Genom att klicka på dem öppnas ett fönster med livelänkar.

Dela i sociala medier

Även i Eventors tävlingskalender framgår det vilka tävlingar som erbjuder livebevakning genom att en L-symbol visas sist på raden. När livebevakningen startat får tävlingen en gul bakgrund i kalendern.

– Många inbitna orienterare kommer troligen att hitta livebevakningen via Eventor. Fördelen med Orientering live är att den är enkel att både länka till och dela i sociala medier. Med Orientering live hoppas vi också att det blir lättare att nå utanför orienteringssporten, inte bara till media utan också till släkt och vänner som är intresserade, avslutar Wrane.

Orientering live når du här.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter