Svensk Orientering logotyp
06.03.2015

Hög tid att söka nationell tävling 2016

Orientering
Som bestämdes på tävlingskonferensen i november så är 31 mars numer sista ansökningsdag för nationella tävlingar till året efter. Ansökan görs som vanligt i Eventor.

Som kan läsas i två andra nyheter här på hemsidan så är 31 mars nytt sista ansökningsdatum för SM och Swedish League. Samma datum gäller numera även för nationella tävlingar nästkommande år. Det betyder att ni som ska arrangera en nationell tävling under 2016 senast den 31 mars behöver ansöka om detta i Eventor.

Sen ändring 2016

Oftast kan vi inte rå över det internationella programmet och alldeles nyligen blev det tyvärr en sen och stor ändring i programmet för 2016. Världscupen i Polen i början av juni har tidigarelagts till helgen månadsskiftet april/maj. Det betyder att vi tvingas tidigarelägga både Swedish League i Göteborg och Swedish League i Skåne.

Preliminärt gäller därför följande nya program för Swedish League 2016:

  • 9-10 april Brösarp, Skåne
  • 23-24 april Alehof och Kungälv, Göteborg
  • 5-8 maj Sandviken, Gästrikland (samma som tidigare)

SM, natt, ligger kvar den 15 april.

Vi hoppas inte det här ställer till det för mycket och att det går att planera så att det slutliga programmet blir så bra som möjligt.

Utgå från basgrammet

Ovanstående ändring är införd i basprogrammet som kan vara bra att utgå ifrån när ni planerar datum för er egen tävling.

Mer information

Hur ansökan går till, när er tävling tilldelas ett datum mm, finns att nå på sidan Att söka tävling.

Följ gärna Eventors nomenklatur

Eventor har en särskild nomenklatur. Genom att använda denna redan vid ansökan underlättar ni redigeringsarbetet för alla som arbetar med tävlingsprogrammet. Nomenklaturen finns beskriven på ovanstående sida, Att söka tävling.

Frågor?

För funderingar kring tävlingsdatum, tävlingstyp mm, kontakta i första hand tävlingsansvarig i ert distrikt.

För frågor kring Eventor och hur ansökan går till, kontakta Niklas Wrane, tävlingsansvarig på Svenska Orienteringsförbundet, niklas.wrane@orientering.se eller 0706-70 81 05 på kontorstid.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter