Svensk Orientering logotyp
20.11.2019

JERRINGPRISET: Ska Tove vinna i år? Dags att rösta!

Orientering
Ifjol var Tove Alexandersson oerhört nära att vinna Jerringpriset. I vinter har hon chansen på nytt. Tycker du att det är hög tid att Tove får ett riktigt stort erkännande – då är det bara att börja rösta!

OBS! Sedan den här artikeln publicerades har en ny röstningsomgång inletts och numera är det ett nytt telefonnummer för att rösta på Tove Alexandersson; 099-209 07 är det som gäller!

Jerringpriset, "svenska folkets pris" är en av de finaste utmärkelser en svensk idrottare kan vinna. Och visst minns ni förra Idrottsgalan, och hur nära det vara att Tove Alexandersson blev första orienteraren sedan Annichen Kringstad (1981) att få utmärkelsen?

Omröstningen blev rekordjämn. 479 749 röster räknades in – och mellan ettan Hanna Öberg och tvåan Tove Alexandersson skilde inte ens 3 000 röster.

I år har världens orienteringsdrottning en ny chans att vinna. Kandidaterna avslöjades på onsdagen. Och precis som vanligt är det svenska folket som avgör.

På VM i Norge bärgade Tove Alexandersson tre guld av tre möjliga och för sjätte året i följd vann hon även världscupen. Faktum är att totalen var säkrad redan före världscupfinalen i Kina och sammantaget blev det seger för Alexandersson i åtta av nio deltävlingar.

Tilläggas kan att hon fortsatt är världsetta i skidorientering, och att hon i inledningen av året bärgade ytterligare två VM-guld och ett EM-guld i den sporten.

Om du tycker att Tove Alexandersson ska vinna Jerringpriset så ska du rösta.

Det finns tre olika sätt att rösta och dessa kan såklart kombineras. Följande gäller:

RING - vill du lägga din röst på Tove är numret 099-206 11. Du kan ringa obegränsat antal gånger, samtalet kostar 3,60.

WEBBRÖSTA - rösta (helt gratis) via ett formulär som du hittar här https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3295&artikel=7343113

RÖSTA VIA DUO-APPEN (också kostnadsfritt): https://www.svt.se/duo

All info hittas här på Radiosportens hemsida.

Den första röstningsomgången stänger klockan 15.00 den 19 december. Då gallras de tre kandidaterna med minst antal röster bort.


Här är övriga kandidater:
Armand Duplantis, friidrott
Damlandslaget, fotboll
Daniel Ståhl, friidrott
Frida Karlsson, längd
Hanna Öberg, skidskytte
Jenny Wegner och Josefin Hermansson, bowling
Lag Edin, curling
Mattias Falck, bordtennis
Sarah Sjöström, simning
Stina Nilsson, längd

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter