Svensk Orientering logotyp
03.11.2020

Lokala allmänna råd även i Örebro, Halland och Jönköping

Orientering

Coronasmittan fortsätter att öka i landet och nu införs skärpta lokala allmänna råd även i Örebro, Halland och Jönköping. Skärpta restriktioner gäller till och med den 24 november.

De tre nämnda regionerna går också tillbaka till en begränsning på 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

I de tre regionerna gäller – utöver de sedan tidigare grundläggande allmänna råden – att var och en som vistas i regionen eller i regiondelen bör:

  • avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
  • om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

För idrottsrörelsen i dessa regioner gäller att avstå från att delta på idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare, och inte professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning (på nationell eller internationell seniorelitnivå).

Lokala allmänna råd gäller sedan tidigare i Uppsala, Skåne, Östergötland, Stockholm och Västra Götaland. Totalt med Örebro, Halland och Jönköping har 8 av Sveriges 21 regioner nu infört skärpta lokala allmänna råd.

Läs mer HÄR på RF:s hemsida.

HÄR har Folkhälsomyndigheten samlat alla lokala allmänna råd.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter