Svensk Orientering logotyp
06.04.2017

"Många ska känna sig stolta" – ta del av 2016 i ord och siffror

Orientering
Svensk orientering surfar vidare på en framgångsvåg. Nu har vi helt och fullt summerat ett fantastiskt 2016 - både verksamhetsberättelsen och årsredovisningen finns att ta del av här på hemsidan.

Fjolåret bjöd på en mängd glädjeämnen för svensk orientering. Här några exempel:

  • Vi blev fler! För andra året på raken ökade medlemsantalet med cirka 6 procent och vi är nu över 82000 medlemmar. Dessutom är vi mer tävlingsaktiva.
  • Vi arrangerade ett världsmästerskap i världsklass! Tävlingarna i Strömstad och Tanum var dessutom ett VM där Sverige blev bästa nation - och allting kunde följas i de hittills bästa tv-sändningarna någonsin.
  • Satsningen på bredd- och motion fortsatte - och intensifierades!
  • Det regnade mästerskapsmedaljer över våra landslag och bara två svenska idrottsförbund, budo- och parasportförbundet, var vassare när det handlar om internationella pallplatser.

Om detta och mycket mer kan du läsa i Svenska Orienteringsförbundets verksamhetsberättelse som du hittar HÄR.

- Många ska känna sig stolta över det som svensk orientering åstadkom under 2016 och jag hoppas att många i rörelsen också läser vår verksamhetsberättelse. Det sägs ju att man ska dra lärdom av historien och här finns mycket positivt att hämta in, säger Susanne Söderholm, förbundschef.

Gällande det ekonomiska redovisar förbundet ett överskott på 527 000 mot budgeterade 41 000. Detta trots att VM på hemmaplan blev dyrare än planerat och sponsorintäkterna lägre än budget. Det flitiga tävlandet och ett extra SF-bidrag samt kostnadsbesparingar gav ett slutligt överskott.

Alla siffror och detaljer finns i årsredovisningen som hittas HÄR. På samma sida finns även en länk till O-Ringen AB:s årsredovisning.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter