Svensk Orientering logotyp
17.06.2021

Missa inte att anmäla dig till höstsamling på Bosön

Orientering
Världsmästarna i orientering Karolin Ohlsson och Jonas Leandersson och forskaren Cecilia Fridén är några av föreläsarna på årets höstsamling på Bosön. Nu på lördag är sista anmälningsdag.
Tränare, klubbledare, bollplank, löpare och övriga intresserade hälsas välkomna till en utvecklande träff där vi planerar att träffas och utvecklas tillsammans!
Programmet kommer innehålla kompetensutveckling, tid för erfarenhetsutbyte, träning och sociala aktiviteter.
Var: Bosön utanför Stockholm 
När: Den 12-14 november. Start med middag 18.00 på fredagen och avslut med lunch 13.00 söndagen. (landslagslöpare kommer starta dagarna innan med läger)
Kostnad: 2 800 kronor inklusive föreläsningar, frukost, lunch, middag och fika, tillgång till träningsfaciliteter på Bosön samt boende med del i dubbelrum.
Om du önskar bo i singelrum är kostnaden 3 800 kronor, om du önskar bo med del i 4 bäddsrum med badrum i korridoren är kostnaden 2 400 kronor.
Anmälan hittar du här.
Anmäl dig senast lördag 25 september, men gärna tidigare. ”Först till kvarn” kommer gälla om det blir fullt.
Frågor och funderingar: Hör av dig till hakan.carlsson@orientering.se
Varmt välkommen med din anmälan till höstsamlingen 2021!

Godbitar ur programmet

Några godbitar ur programmet nedan (ett detaljerat program och ytterligare föreläsare och programpunkter kommer närmare inpå):
Anneli Östberg med flera
Håller en workshop med inriktning på idrottspykologi och med konkreta exempel kopplat till orientering.
Karolin Ohlsson
Karolin är en av världens bästa orienterare just nu med flertalet mästerskapsmedaljer. Hon har avgjort flera rafflande slutsträckor för svenska landslaget och är vida känd för sin spurtförmåga och kylighet i slutet av orienteringslopp. Vid sidan av sin satsning utbildar sig Karolin till psykoterapeut med KBT-inriktning. Under detta pass får vi ta del av lärdomar från både utbildningen och orienteringskarriären kring hur hjärnan och mänskligt beteende funkar och konkreta exempel från orientering.
Jonas Leandersson
Jonas Leandersson är flerfaldig världsmästare i orientering som avslutade sin framgångsrika orienteringskarriär 2018. Numer jobbar Jonas som fysioterapeut och satsar på löpningen där han bland annat representerat Sverige på Finnkampen förra året. Jonas kommer prata utifrån sin orienteringskarriär men också reflektioner med perspektiven han fått på orienteringssatsningen efteråt från friidrotten och med fysioterapeutens syn. Träning och framgångsfaktorer för en hållbar utveckling mot världstoppen i orientering.
Cecilia Fridén – Påverkar menstruationscykeln och hormonella preventivmedel idrottsprestation?
Cecilia Fridén är docent vid Karolinska Institutet och FoU-chef på Fysioterapeuterna.
De senaste åren har det börjat talas mer om menstruationscykeln och om/hur träning och tävling bör anpassas efter de varierande hormonnivåerna. Vad säger den senaste forskningen inom området? Hormonella preventivmedel och menstruationsstörningar kommer även att diskuteras under denna föreläsning med efterföljande diskussion.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter