Svensk Orientering logotyp
11.11.2020

Närmare 2 miljoner till Sveriges orienteringsföreningar

Orientering
Ideella Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag, summerar försäljningen av Bingolotter, Sverigelotter och Julkalendrar senaste verksamhetsåret. Orienteringsföreningar runtom i Sverige, vilka sålt Folkspelsprodukter, har tjänat 1941000 kronor.

- Orienteringen i Sverige växer och i dag har vi 557 föreningar från norr till söder. I och med detta partnerskap med Folkspel, ser vi en möjlighet för våra föreningar att stärka den lokala föreningskassan. En extrainkomst som möjliggör en positiv växtkraft i utvecklingen hos respektive förening, säger Fredrik Tanfara, marknads- och försäljningschef för Svenska Orienteringsförbundet.

Då många företag och organisationer i extraordinära tider kämpar hårt med ekonomin kan Folkspel stolt presentera det största överskottet till föreningslivet på många år. Totalt har det delats ut 232 miljoner till de föreningar runt om i Sverige som sålt lotter från Folkspel.

Verksamhetsåret 2018/2019 blev överskottet på 189 miljoner. Senaste året (2019/2020) ser vi en ökning med 43 miljoner och 22,7 i procent räknat.

- Vi hoppas att den fantastiska utvecklingen kan härledas till en omsorg och en solidaritet kring vårt föreningsliv som drabbas hårt av den pandemi som råder. Många inkomstkällor har försvunnit, exempelvis via inställda lopp och cuper som inte blivit av, fikaförsäljning i samband med matcher och liknande aktiviteter. Vårt överskott täcker givetvis långt ifrån allt, men är ett tillskott som behövs mer än någonsin, säger Folkspels vd, Hans Sahlin.

 

Läs mer HÄR (Folkspels pressrum)

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter