Svensk Orientering logotyp
20.09.2021

Natt-SM flyttas till 5 november

Orientering
För att juniorerna ska få ett bättre tävlingsupplägg flyttas natt-SM från lördagen den 6 november till fredagen den 5 november. Ultralång-SM för juniorer ligger kvar som planerat söndagen den 7 november.

Natt-SM kunde inte genomföras i våras, utan flyttades till lördagen den 6 november. Ultralång-SM för seniorer genomfördes men inte för juniorer. Coronarestriktionerna i april månad tillät inte juniorer att tävla.

En lösning för ultralång-SM för juniorer söktes med önskan att inte skapa ytterligare en tävlingshelg för våra juniorer, som redan har ett späckat tävlingsprogram i höst.

Under sommaren kommunicerade vi det glädjande beskedet att Snättringe SK går in som arrangör och genomför ultralång-SM i kombination med sin årliga patrulltävling Höstlunken söndagen den 7 november. Detta gav en lösning med natt och ultra samma helg och med bara några mil mellan tävlingarna i Åkersberga och Huddinge.

- Även om det är möjligt med tidig start för nattorientering i november blir det tufft för juniorerna med två riktiga kraftprov inom mindre än ett dygn. Det är därför glädjande att arrangörerna för natt-SM, OK Österåker och Waxholms OK, nu jobbat fram en lösning som möjliggör att vi kan flytta tävlingen till fredagen den 5 november. Det har varit många parametrar att väga in men totalt sett blir det här den bästa lösningen och framför allt får våra juniorer en hållbar och bra avslutningshelg på årets SM-tävlingar, säger idrottschef Tomas Stenström.

Inbjudan till natt-SM i Åkersberga den 5 november och ultralång-SM i Huddinge kommun söder om Stockholm kommer ut inom kort.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter