Svensk Orientering logotyp
16.11.2016

Nu är den här, vår nya Junior- och seniortränarutbildning!

Orientering
2017 är året då vi åter erbjuder utbildning för tränare på junior och seniornivå. Utbildningen består av två moduler och kommer ge en bra bas för tränare i både förening och tränare vid gymnasier samt postgymnasiala elitmiljöer.

Utbildning är viktigt och vi hoppas att du som är eller vill bli tränare för juniorer och seniorer vare sig det är i föreningsmiljö eller skolmiljö tar chansen att förkovra dig. Den ena modulen är inriktad på fysisk träning och den andra modulen är inriktad på orienteringsteknik. I båda fallen vävs många andra delar in som är av vikt för en individ som satsar på att bli en bättre orienterare.

Bland dessa delar kan till exempel nämnas återhämtning, skadeprevention, att tänka rätt under ett lopp och att tänka rätt mellan loppen. Övergripande målsättning är att skapa optimala förutsättningar för individen att utvecklas genom stöd av kompetenta tränare som ser till att individen i alla lägen mår bra.

Den första modulen vi erbjuder är den som rör fysisk träning. Kursledare är Maria von Schmalensee tillsammans med Anders Holm och Tomas Hallmén, den senare utnämnd till årets manliga tränare 2016. Kurstillfälle och ort är: 13-15 januari i Hallsberg.

Inbjudan och anmälan hittar du via denna länk. Sista anmälningsdatum är 15 december.

Under våren 2017 arrangeras sedan modulen som är inriktad på orienteringsteknik. Datumet blir 21-23 maj, men i skrivandet stund är orten ännu inte fastställd.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter