Svensk Orientering logotyp
17.07.2018

Nu ingår Råd och Vård i din medlemsförsäkring

Orientering
Du som är aktiv i en förening tillhörande SOFT omfattas sedan tidigare av Folksams idrottsförsäkring. Nytt från 1 juli är att försäkringen även innehåller kostnadsfri rådgivning samt kan ge dig rätt till besök hos sjukgymnast och idrottsläkare.

Folksams idrottsförsäkring, som är framtagen i samarbete med Svenska Orienteringsförbundet (SOFT), ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning eller tävling. En nyhet som gäller från 1 juli är att försäkringen även ger dig fri tillgång till telefonrådgivningstjänsten Råd och Vård för idrottsskador.

Dit kan du som orienterare, ledare eller förälder ringa och få råd om hur skador kan undvikas. Skulle du som orienterare bedömas behöva mer än rådgivning ingår upp till två besök hos sjukgymnast och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Råd och Vård för idrottsskador nås via telefonnumret 020-44 11 11. Dit kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas.

Mer information finns här på Folksams hemsida.

Folksam försäkrar idag 9 av 10 idrottare i Sverige och har lång erfarenhet och engagemang inom sporten. Folksam försäkrar också alla deltagare i O-Ringen och finns på plats på O-Ringentorget och erbjuder gratis tvättning av orienteringskläder.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter