Svensk Orientering logotyp
18.09.2018

Nu kan du söka till orienteringens riksidrottsgymnasier

Orientering
Mellan 15 september och 15 oktober har du möjlighet att söka till något av orienteringens fyra riksidrottsgymnasier, RIG.

Här finns fyra skolalternativ och möjlighet att specialisera sig inom orienteringslöpning eller skidorientering. I Eksjö, Hallsberg och Sandviken finns orientering och i Mora finns skidorientering.
Mer info om RIG hittar du HÄR.

Ansökningsformulär
Ansökningsformuläret är gemensamt för båda grenarna men det är separata frågor för ansökan till respektive gren. Önskar du söka till flera grenar behöver du bara fylla i en ansökan men rangordna dina val av skola för respektive gren.

  1. För att komma till formuläret behöver den som vill ansöka till RIG registrera sin e-postadress. Klicka här. När e-postadressen registrerats skickas per automatik ett mail med en personlig länk till formuläret. (Har hen inte fyllt i mailadressen rätt så får hen ingen länk.) Mailadressen kopplas till den som ansöker och används sedan för att skicka bekräftelsen på slutförd ansökan.
  2. Formuläret är bläddringsbart. Det gör att den som fyller i ansökan kan gå fram och tillbaka i formuläret.
  3. Den som påbörjat en ansökan kan lämna och fortsätta senare. Svaren sparas i realtid. När sökande går in i formuläret igen så hamnar hen automatiskt på den sida i formuläret där hen var då hen lämnade det. (Förutom om hen slutfört ansökan. Då hamnar hen på förstasidan i formuläret.)
  4. Formuläret funkar som så att när namnet skrivs i sista fältet "Skriv under" så betraktar systemet ansökan som slutfört. Det sista fältet är obligatoriskt och när det fältet fyllts i genereras bekräftelse på ansökan.
  5. Bekräftelsen skickas på e-post till den som ansökt. Bekräftelsen innehåller svaren på samtliga frågor i enkäten.

Kommentar: Det är möjligt att gå in och ändra sin ansökan i efterhand (fram till ansökan stänger) men har har ansökan slutförts en gång så genereras inte någon ytterligare bekräftelse.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter