Ny sajt på orientering.se – som flyttar till svenskorientering.se
22.03.2016

Ny sajt på orientering.se – som flyttar till svenskorientering.se

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet lanserar en ny webbsajt. Syftet med den nya sajten är att hjälpa föreningarna med kommunikation och marknadsföring samt att göra arrangemang, utbildningar och kartor mer tillgängliga. Den nya sajten kommer att få adressen orientering.se och samtidigt byter nuvarande orientering.se till svenskorientering.se.

Den nya webbsajten, som går att hitta redan i dag under beta.orientering.se, kommer att innehålla information, filmer och en sökfunktion där besökaren enkelt hittar tävlingar, naturpass, motionsorienteringar, kartor, kurser och klubbar via en Sverigekarta. Sökfunktionen är hjärtat på den nya webbplatsen och kommer att ersätta nuvarande webbtjänsten Hitta orientering (hitta.orientering.se).

All data hämtas från befintliga system (Eventor, O-maps, Naturpasset), vilket innebär att ansvariga i klubbarna endast behöver lägga in informationen som vanligt, i redan kända system.

– Den nya sajten kommer att samla information som tidigare legat utspridd på olika ställen. Den nya sökfunktionen Hitta orientering blir en fantastisk service för den som söker en aktivitet. Inte minst ska den vara till stor hjälp för nya orienterare och för alla klubbar i landet som vill nå ut med sin verksamhet och nå nya utövare, säger projektledaren Tomas Stenström.

hitta orientering 2

Små justeringar kommer att göras i befintliga system för att vi ska kunna hämta och visualisera informationen på ett tydligt sätt.
Här finns information om den nya sajten - syfte och mer information till dig som är ansvarig för Eventor, O-maps och Naturpasset.

Förbundssidan flyttar till svenskorientering.se den 4 april
Nuvarande orientering.se kommer alltså att flyttas till svenskorientering.se, men redan nu fungerar svenskorientering.se och du som är hemsideansvarig i klubben kan redan nu säkerställa att era länkningar fungerar som de ska.
Det man måste säkerställa är att länkningar till förbundssidan fungerar så att dessa efter 4 april hänvisar till svenskorientering.se och inte till orientering.se. Länkar som hämtar information inom IdrottOnline påverkas inte, men om länken lagts in manuellt behöver den ändras.

Mer information om vilka länkar som påverkas och hur man gör finns att läsa här.

Varför en ny sajt och varför byter förbundssidan adress?
– Av tekniska skäl har vi valt att bygga den nya sajten utanför vår befintliga. Samtidigt sökte vi ett starkt och bra domännamn. Orientering.se är det optimala namnet. Och även om det kan skapa en initial förvirring när nuvarande orientering.se blir svenskorientering.se, så känner vi att den här lösningen i slutändan kommer att upplevas som både logisk och naturlig, säger förbundschef Susanne Söderholm.

Har ni frågor eller funderingar - tveka inte att höra av er till kontakt@orientering.se

 

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter