Svensk Orientering logotyp
07.12.2016

Nya boken om banläggning finns att köpa

Orientering
Det har gått närmare 80 år sedan den första banläggningsboken för orientering gavs ut. Nu finns en ny, upparbetad utgåva av Banläggning.

Nu är den klar – nya Banläggning, som är en revidering och bearbetning av den tidigare upplagan och innehåller en hel del nya bilder och kartor.

Boken, som är ett samarbete mellan Svenska Orienteringsförbundet och SISU Idrottsböcker, tar upp alla delar i det viktiga arbetet med att skapa bra och utmanande banor för alla orienterare, oavsett förmåga.

I boken beskrivs skillnaderna mellan de olika distanserna sprint, medel, lång och ultralång. Här finns också avsnitt som behandlar frågor om hänsyn till djur och natur, sportslig rättvisa liksom nattorientering, stafetter och spridningsmetoder.

Boken är upplagd som ett banläggningsprojekt och tar dig steg för steg igenom uppdraget som banläggare för en tävling. Boken vänder sig till dig som vill utveckla din banläggning, oavsett om du är ny som banläggare eller om du har erfarenhet sedan tidigare.

Även tränare och aktiva har nytta av att öka sina kunskaper kring banläggning – här beskrivs hur banläggaren gör för att testa och utmana löparnas orienteringskunskaper.

För att beställa boken – gå till SISU:s webbshop

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter