Svensk Orientering logotyp
28.05.2021

Nya riktlinjer för orienteringstävlingar från 1 juni

Orientering
1 juni får orienteringstävlingar arrangeras igen för alla åldrar. Vi vet att många längtat efter att tävla och uppmuntrar arrangörer att komma igång. Nu finns specifika riktlinjer framtagna för orienteringstävlingar.
På torsdagen presenterade regeringen en femstegsprocess för att komma tillbaka till ett mer normalt samhälle. Steg ett inleds 1 juni och för orienteringen innebär det att vi kan börja tävla.  
Den begränsning som finns är att inte vara fler än 150 idrottsutövare samtidigt inom start-, mål- och tävlingsområde. Det innebär alltså inte ett tak för tävlingen på 150 idrottsutövare, utan möjligheten finns att vara fler deltagare totalt genom att dra ut på tävlingen i tid.  

Nya riktlinjer framtagna

Regeringen tror på relativt snabba lättnader och hoppas att steg två kan inledas 1 juli. I steg två kan siffran för orienteringstävling höjas från 150 till 900 personer. Från september hoppas och tror regeringen att begränsningar för orienteringstävlingar kan tas bort.  
- Utifrån den nya förordningen och FHM:s föreskrifter har vi nu tagit fram detaljerade riktlinjer för vad som gäller för orienteringstävlingar. Riktlinjerna har varit ute på en snabbremiss till våra distrikt, säger Tomas Stenström, idrottschef på Svenska orienteringsförbundet. 

Här finns riktlinjerna som gäller från 1 juni.

- Det är mycket glädjande att vi kan komma igång och tävla igen. Vi vill verkligen skicka med kraft och energi till våra föreningar och arrangörer att komma igång med tävlingar så snart det är möjligt. Vi vet att det finns ett jättesug för att få tävla. Tyvärr är tajmingen inte helt bra eftersom vi är inne i vårdatumperioden och måste ta stor hänsyn. Det är just nu endast i norra Sverige, region 4 och 5, som vi får ha öppna arrangemang i skogsmark och då under vissa förutsättningar, säger Tomas Stenström. 
Här finns mer information vad som gäller för orienteringsarrangemang under vårdatumperioden. 

Informationsmöte den 2 juni

Onsdag 2 juni kommer ett öppet informationsmöte att hållas där det också finns möjlighet att ställa frågor.
Här kan du läsa mer och anmäla dig. 

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter