Svensk Orientering logotyp
17.10.2014

Nytt nummer av Kart (1)

Orientering
Informationsbrevet för kartfrågor, Kart, finns ute med ett nytt nummer. Numret handlar bland annat om webbtjänsten Hitta orientering och om den centrala tekniska kartkontrollen.

Kartfrågorna har flyttat in under Arrangera, en av menyerna direkt här på startsidan. På en undersida finns alla nummer av Kart, informationsbrevet om kartfrågor, som är ute med ett nytt nummer.

Fokus på teknisk kartkontroll i senaste numret

Det nya numret fokuserar bland annat på den nylanserade webbtjänsten Hitta orientering och på den centrala tekniska kartkontrollen för våra värdetävlingar. För den senare finns det en ny sida med information om kontrollen - varför den finns, hur den går till, samt svar på ett antal vanliga frågor. På samma sida, längst ner, finns det en miniguide för egenkontroll i OCAD för dig som vill se om din karta följer kartnormen rent tekniskt, dvs om symboler har rätt storlek, om ytor är tillräckligt stora för att vara läsbara osv. 

- Ta mig direkt till sidan för Kart 

- Ta mig direkt till information om den centrala tekniska kartkontrollen

- Ta mig direkt till Kartfrågor

Vill du också vara uppdaterad?

Är du också intresserad av kartfrågor och vill veta när ett nummer av Kart har kommit? Hör av dig med ett mejl till Niklas Wrane, kartansvarig på Svenska Orienteringförbundet.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter