Svensk Orientering logotyp
05.04.2019

OLA version 5.10.1 släppt

Orientering
Ett stort antal rättningar är gjorda i den nya versionen av OLA som får nummer 5.10.1. Den kan som vanligt laddas ner från Eventor.

Nytt i versionen 

Förutom ett stort antal rättningar av fel i nya versionen är Java-plattformen utbytt mot en ny version, se leveransbeskrivningen

Kostnadsfri nedladdning 

Programmet, som är kostnadsfritt för svenska arrangörer att använda, laddas ner i Eventor för personer med rollen arrangörsansvarig eller administratör.

Det hittas under Administration >> Hämta OLA

Noggrann testning ett måste 

SOFT kan som vanligt inte garantera att en ny version är helt fri från fel. Därför rekommenderas det att inte använda nya versionen utan att först ha testat igenom alla funktioner som ska användas på er tävling.

Särskilt viktigt är det att arbeta igenom de dialoger som innehåller förändringar jämfört med tidigare versioner av OLA. För att veta vilka dessa är, se leveransbeskrivningen. 

Support 

Support ges som vanligt via olasupport@orientering.se, dit också felrapporter skickas. Normal handläggningstid under vardagar är 24 timmar. 

Behöver du någon att prata med, skicka ett SMS till 0732-55 84 80 och beskriv kort ditt ärende så ringer supporten, eller annan OLA-kunnig person, upp så snart som möjligt och i mån av tid. 

Vanliga OLA-frågor och svar i Eventor 

Det finns sedan tidigare en guide som samlar de vanligaste OLA-frågorna med tillhörande svar. Den hittas på OLA-sidan på SOFT:s hemsida och samma frågor finns också att tillgå via Frågor- och svar-funktionen i Eventor. 

Saknar du något avsnitt i FAQ-guiden, eller om du själv har gjort i ordning en guide/lathund, hör gärna av dig till supporten på ovanstående e-postadress så kan FAQ-frågorna i Eventor kompletteras.  

Så blir nästa OLA-version

Nu tar arbetet vid med version 6.0. Till den versionen förväntas stora strukturella förändringar, bland annat med en enklare meny och ett mer användarvänligt gränssnitt.

Mycket i version 6.0 blir ett resultat av de värdefulla enkätsvar som inkom från er användare i december. Stort tack för alla som svarade!

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter