Svensk Orientering logotyp
22.03.2019

Påminnelse om att betala rankingavgiften

Orientering
Ordinarie tid för att betala rankingavgiften gick som vanligt ut den 15 mars. Eftersom ingen nyhet med påminnelse om sista datum gått ut på hemsidan har vi valt att förlänga tiden med ytterligare två veckor.

Som alltid är det viktigt att du som elitlöpare i D/H18-21-klasserna betalar rankingavgiften om du vill springa högsta klass i de stora och viktiga tävlingarna och om du ska få tillgodoräkna dig utlandsresultat (utlandsresultat kan tillgodoräknas retroaktivt, om du varit utomlands och tävlat under vintern).

För SM med individuell start (natt, sprint, lång och medel) är det också ett krav att vara rankad. Rankingen ligger dessutom till grund för den seedning som görs i startlistan till dessa SM-tävlingar.

Rankingavgiften är 250 kr per år. Denna gäller från 1 januari till 31 december.

Tiden att betala förlängs till och med 31 mars 2019

Normalt sett tas en förseningsavgift ut från och med 16 mars, men eftersom ingen nyhet med information om sista datum gått ut via SOFT:s hemsida tas inte den extra avgiften ut förrän från och med den 1 april. Det betyder att avgiften om 250 kr fortsättningsvis gäller fram till och med den 31 mars 2019.

Särskilt för Natt-SM 2019

Det är fortfarande många som är orankade inför Natt-SM den 29 mars. Ranking är alltså ett krav på SM.

I år ingår Natt-SM i Swedish League, men enligt regelverket är deltagande utom tävlan om SM inte tillåtet. Eftersom även utländska medborgare i utländska föreningar ska kunna vara med i Swedish League så undantas dessa regeln och tävlar således endast om Swedish League och inte det svenska mästerskapet.

Men svenska medborgare, och utländska medborgare som uppfyller villkoren för att få tävla om SM, behöver vara rankade. 

Egentligen ska rankingavgiften vara betald i samband med anmälan, men så länge den är betald före start så har vi överseende med detta. Ett påminnelsemejl kommer att gå ut till alla orankade anmälda inom kort.

Eftersom gallringsfilen för Natt-SM beräknades natten till idag (läs fredag 22/3) kommer alla som saknar ranking i filen att placeras i den första av de tre startgrupperna.  

Hur betalar jag?

Betalning görs via den betalfunktion som finns i anknytning till Sverigelistan.

- Direktlänk: Betala rankingavgiften

Du kan välja att betala själv eller be klubben betala. Som förälder kan du också betala genom att välja alternativet "Betala ranking för flera personer".

Det går bra att betala med så väl kort som via bankgiro. Om du väljer att betala via bankgiro, glöm inte att ange referensnumret du får i samband med beställningen.

Mer information om ranking

Mer information om Sverigelistan och ranking finns här

Frågor?

Har du några frågor, hör av dig till rankingansvarig på förbundet, Niklas Wrane, via niklas.wrane@orientering.se.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter