Svensk Orientering logotyp
01.10.2020

Registrera preliminära sprintstafettlag senast måndag

Orientering
Intresset är rekordstort inför SM i sprintstafett. ”Oerhört glädjande! Samtidigt medför det att vi har en utmanande gallring att göra. Vi ber därför anmälda föreningar om preliminära laguppställningar redan nu,” säger Tomas Stenström.

I nuläget är hela 66 lag anmälda till coronasäkrade SM i sprintstafett i Örebro den 11 oktober. Dessa lag kommer antingen att få springa A-, B- eller C-finalen, och eftersom taket per final är 24 stycken lag kommer en gallring att behöva göras.

- Vi har vridit och vänt på hur vi ska få till en så bra och rättvis gallring som möjligt och hur det samtidigt ska bli hanterbart för arrangören och hållbart för anmälda föreningar. Vi har nu landat i att ett viktigt verktyg i vår gallringsprocess blir preliminära laguppställningar, förklarar idrottschef Tomas Stenström.

Svenska Orienteringsförbundet ålägger nu samtliga anmälda föreningar att registrera preliminära laguppställningar i Eventor senast klockan 23.59 måndagen den 5 oktober.

- Ange de löpare ni har för avsikt att ställa på startlinjen. Har en förening flera anmälda lag och svårt att ta ut lagen före lördagens individuella sprint så registrera de mest troliga lagen. Sedan är det naturligtvis okej att göra ändringar fram till lördag kväll, säger Stenström.

Onsdagen den 7 oktober publiceras preliminära startlistor för sprintstafetten.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter