Svensk Orientering logotyp
29.03.2016

Scandic-weekend pris i Naturpassets tävling

Orientering
I Naturpassets tävling 2016 ska du ge det bästa tipset på hur orientering kan bidra till att integrera fler nyanlända i det svenska samhället. Vinnaren får ett presentkort på en weekend för två personer på valfritt Scandic-hotell i Norden.

Som vanligt består Naturpassets centrala tävling i att besöka kontrollerna och skriva in kontrollkoderna på nätet, men också att dela med sig av ett tips eller en idé. De senaste åren har det handlat om att ge det bästa tipset för att locka nya till Naturpasset och orientering. Förra året var fokus nya vuxna och hur orienteringssporten kan nå dem.

I årets tävling gäller det, att i en enda mening, ge det bästa tipset på hur orientering kan bidra till att integrera fler nyanlända i det svenska samhället.

- Frågan känns extra angelägen just nu och vi tror det finns stor potential att integrera fler genom idrotten, menar Niklas Wrane, bredd- och motionsansvarig på Svenska Orienteringsförbundet.

Frågan är bara hur? - och hur fler kan integreras genom orienteringen? Just detta har du nu som naturpassare att klura på medan du besöker kontrollerna. 

Det bästa tipset kommer att vinna ett presentkort på en weekend för två personer på valfritt Scandic-hotell i Norden. 
Läs mer om tävlingen här!

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter