Svensk Orientering logotyp
30.05.2022

SM Sprintstafett - viktig information om gallringsprocessen

Orientering
Anmälan är nu öppnad till SM i sprintstafett som kommer att vara en del i SM-veckan i Linköping. Här kommer information om gallringsprocessen med en viktig deadline redan 5 juni.

Sedan tidigare finns ingen fastställd gallringsprocess för SM i sprintstafett. Det är något vi kommer att titta på till kommande år. Till årets gallring har vi tagit fram en process och principer som vi utgått ifrån. Allt detta och en preliminär gallringslista finns upplagt på tävlingens sida på Eventor, länk här och direktlänk till gallringsprocessen inkl gallringslista.

Möjlighet att förbättra sin placering på rangordningslistan fram till 5 juni
De 35 bästa lagen från föregående år är garanterade en plats, om de anmäler sig. Rangordningslistan är utgångspunkt även för resterade platserna från 36 och neråt.

Det kan finnas lag som vill springa i år som inte var med förra året och/eller fått helt andra förutsättningar till i år. Vi uppmanar därför föreningar som har för avsikt att delta med lag som inte finns med på listans topp 35 att inkomma med en motivering om listplaceringen för deras lag bör förbättras.

Observera att det ska vara konkreta motiveringar och att nivån ska vara nya löpare som inte var med föregående år (dvs. inte av typen att någon har “vässat sprintformen”). Vi vill få in fullständig tänkt laguppställning i samband med motiveringen. För motiveringar rörande andralag behöver vi också få in en tänkt laguppställning för förstalaget, även om förstalaget redan garanterats en plats.

Motiveringar ska vara SOFT tillhanda senast 5 juni, via mejl till tomas.stenstrom@orientering.se

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter