Svensk Orientering logotyp
17.03.2020

SOFT avråder från tävlingsverksamhet för personer över 70 år

Orientering
Den 16 mars kom Folkhälsomyndigheten med beskedet att personer över 70 år bör begränsa sina sociala kontakter under en tid framöver. SOFT avråder därför arrangörer från att i nuläget ha tävlingsverksamhet för 70-åringar och äldre.

Med anledning av coronavirusets spridning i samhället har Folkhälsomyndigheten nu rekommenderat att personer över 70 år begränsar sina sociala kontakter.

Så här skriver myndigheten på sin hemsida:

"Antalet fall av covid-19 fortsätter att öka i världen, i synnerhet i Europa. I Sverige har hittills drygt 1 000 fall av sjukdomen rapporterats, och det finns tecken på spridning i samhället i framför allt Stockholmsområdet.

Nu är det därför läge att vidta ytterligare åtgärder för att bromsa spridningen av covid-19 i Sverige, och skydda de mest utsatta från att bli smittade. Personer över 70 år uppmanas nu att begränsa sina nära kontakter med andra så långt som möjligt de kommande veckorna. Det innebär bland annat att man så långt som möjligt ska undvika folksamlingar som kan uppstå i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler."

Hela informationen finns HÄR.

Med anledning av ovanstående vill Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) inte uppmana till ökad social kontakt för personer över 70 år. Därför är SOFT:s rekommendation till arrangörer att låta klasser D/H70 och uppåt utgå vid sina tävlingar. På samma sätt vill SOFT uppmana till att personer över 70 år inte deltar vid så kallade veteranorienteringar.

HÄR kan du ta del av alla rekommendationer och riktlinjer som SOFT har gett relaterat till coronaviruset.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter