Svensk Orientering logotyp
15.04.2016

Svensk orientering lanserar ny sajt: "Möter ett växande intresse"

Orientering
Svensk orientering storsatsar digitalt och har i dagarna lanserat en ny webbsajt - allt för att ta vara på det starka och växande intresse som finns för sporten. ”Det här är en sajt som vänder sig direkt till utövaren, rutinerad som nybörjare. Orientering.se kommer att vara ett fantastiskt verktyg, både för klubbarna när de ska nå ut med sin verksamhet och för alla människor som vill orientera", säger Tomas Stenström, projektledare på Svenska Orienteringsförbundet.

Svensk orientering växer och intresset för sporten blir bara större och större. Under fjolåret ökade antalet medlemmar med sex procent och året innan med två procent.

- Orientering ligger helt rätt i tiden. Trenden just nu är att gå tillbaka till det genuina och naturliga samtidigt som man förflyttar sig från asfalt och stad till stig, fjäll och natur. Ett naturligt nästa steg är att springa bredvid stigarna i terrängen och det är precis det som orientering handlar om, säger förbundschef Susanne Söderholm, som fortsätter.

- Nya orientering.se samlar all information som orienteraren behöver. Redan tidigare har vi haft mängder av bra material på webben, men nu för vi samman allt på ett och samma ställe och skräddarsyr en sida som gör det enkelt för alla att hitta sin orientering. Det handlar om att möta ett växande intresse.

Sökfunktionen Hitta orientering navet på nya sajten

Navet på orientering.se är en kartfunktion där du hittar alla aktiviteter, kartor och kurser, om du har behov av att lära dig mer innan du ger dig ut.

- Vi har också infört en tydlig och smart kategorisering av aktiviteterna: ”Orientering stad” och ”Orientering terräng”. Många vill uppleva vildmarkskänsla och rejäl natur och söker därför orientering längre ut i terrängen, förklarar projektledare Tomas Stenström.

- Men det finns också många som vill motionera i sin närhet, i vissa fall därför att de vill känna trygghet, i andra fall därför att de inte vill lägga tid på att åka långt ut i skogen. Det är många som inte känner till att det finns orientering i stadsmiljö och skogsområden i nära anslutning till staden, fortsätter Stenström, som tillägger att man även kan filtrera sin sökning så att enbart arrangemang med instruktör på plats dyker upp.

Utövaren i centrum

I arbetet med nya orientering.se har utgångspunkten varit utövarens behov. All information och kategorisering ska tillgodose de behov som finns samt undanröja hinder som utövare och nyfikna kan känna kring orientering.

- Alla som är intresserade av orientering ska känna att det finns något för dem, säger Stenström.

Tidigare låg svensk orienterings förbundssida, med info till klubbar, medlemmar och media, på orientering.se. Från och med nu återfinns denna sida på www.svenskorientering.se 

För mer information – kontakta projektledare Tomas Stenström på 076 - 315 11 04.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter