Svensk Orientering logotyp
04.07.2018

Svenska Orienteringsförbundet söker en Barn- och ungdomsutvecklare!

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet utsågs nyligen till Årets idrottsförbund. För fjärde året i rad blir vi fler orienterare och på landslagssidan är vi det tredje mest framgångsrika förbundet i Sverige. Nu söker vi en Barn- och ungdomsutvecklare.

Barn och ungdomar är orienteringssportens framtid och nu söker vi en Barn- och ungdomsutvecklare, som har ansvaret för att utveckla vår verksamhet för att behålla och nå fler barn och ungdomar.

Arbetsuppgifter
Tjänsten, som är en heltidsanställning, rymmer ett antal ansvarsområden och arbetsuppgifter där dessa är de som vi ser som de viktigaste:

  • kontaktperson och stöd för våra distrikt och föreningar när det gäller barn- och ungdomsrelaterade frågor.
  • ansvarig för att driva och utveckla förbundets utbildningar från barn upp till yngre seniorer samt våra lärarfortbildningar. Till din hjälp finns erfarna utbildare samt för lärarfortbildningarna även en projektledare.
  • ansvarig för att förvalta och utveckla våra utbildningsmaterial samt koncepten Utvecklingsmärken [Länk] och Skogsäventyret [Länk].
  • ytterst ansvarig för Rikslägret sommar och vinter.
  • ytterst ansvarig för vår satsning kring Ungoteket Riks. Idag har vi en erfaren projektledare anställd för att utveckla och lansera Ungoteket Riks. Du fungerar som beställare och bollplank mot projektledaren och sitter även med i styrgruppen för Ungoteket Riks och klubb.
  • delaktig i beslut om fördelning av Idrottslyftsstöd till våra föreningar.

Barn- och ungdomsutvecklaren är en befintlig tjänst och ingår i SOFT:s Idrottsenhet, som är ett starkt team med bred kompetens och erfarenhet. Utöver idrottsenheten kommer olika arbetsgrupper, Tränarakademi samt våra projektledare för Rikslägret, Lärarfortbildningarna samt Ungoteket Riks finnas som stöd och hjälp.

Personliga egenskaper
Du som söker tjänsten är driven, skapar goda relationer och brinner för att utveckla svensk orientering genom att leda vårt arbete för barn och unga. Du trivs med att ha huvudansvaret men förstår också att det är genom att skapa ett starkt team som vi når våra mål på bästa sätt.

Du ser lösningar, inte problem, och du gillar att arbete såväl strategiskt som mer ”hands on”. Du har hög social kompetens och ser fram emot att arbeta med och leda människor.

Kvalifikationer och meriter
Du bör ha god insikt i orientering genom att själv vara eller varit aktiv, ledare och/eller funktionär. Det är meriterande om du är eller har varit aktiv som barn och ungdomsledare inom orientering och om du gått våra utbildningar för barn, ungdomar och/eller juniorer.

Vi ser framför oss att du har meriter och erfarenhet av att jobba med kompetenshöjning/utbildning och pedagogik. Det är meriterande om du har kompetens inom projektledning och/eller att leda andra.

Arbetstider och omfattning
Heltid, tillsvidare – vi tillämpar sex månaders provanställning.

Placering
Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm (Heliosgatan 3 i Hammarby Sjöstad).

Tillträde
Under hösten.
Vår nuvarande Barn- och ungdomsutvecklare kommer sluta i slutet av augusti.

Ersättning
Fast lön.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 1 september men rekryteringsprocessen sker löpande under ansökningstiden. Ansökan med personligt brev och cv skickas till e-postadress: susanne.soderholm@orientering.se

För ytterligare information
Förbundschef Susanne Söderholm, 010-476 53 76, susanne.soderholm@orientering.se
Facklig kontakt Unionen Lars.greilert@orientering.se, 010-476 53 66

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter