Svensk Orientering logotyp
17.10.2017

Svenska Orienteringsförbundet söker förbundskapten för juniorlandslaget

Orientering
Brinner du för att utveckla svensk orientering och skapa världens bästa landslag över tid? Nu söker Svenska Orienteringsförbundet en förbundskapten för juniorlandslaget, orienteringslöpning.

Svenska Orienteringsförbundet strukturerar om i landslagsledningen. Tidigare förbundskaptenen för juniorerna, Susanne Barkholt Wiklund, blir vid årsskiftet förbundskapten för seniorerna. Barkholt Wiklund kommer att dela på förbundskaptensrollen med nuvarande kaptenen Håkan Carlsson, som också fortsätter som landslagschef.

Nu söker vi en ny kapten för juniorlandslaget; en ledare som går in i landslagsorganisationen och bidrar till världens bästa landslag över tid.

Arbetsuppgifterna kommer att bestå av planering och genomförande av juniorlandslagets aktiviteter, uppföljning av löpare samt samverkan och arbete med våra orienteringsgymnasier (RIG och NIU) för att skapa bästa möjliga utveckling för löparna. Flertalet frågor kopplade till RIG och NIU har tidigare legat hos andra resurser inom Idrottsenheten, men nu kommer juniorkaptenen tillsammans med landslagschef Håkan Carlsson att ta helhetsansvar för detta.

Den nya juniorkaptenen kommer att arbete nära hela landslagsteamet som förutom Susanne Barkholt Wiklund och Håkan Carlsson består av Thierry Gueorgiou, Erik Mattsson samt ett resursteam med specialistkompetenser inom fysiologi, nutrition, idrottspsykologi, medicin och orienteringsteknik.

Vi söker dig som gillar att leda människor och brinner för att utveckla och coacha andra. Du ska vara självgående samtidigt som du vill vara delaktig och bidra i ett team för att gemensamt jobba mot uppsatta mål. Vi ser gärna att du har relevant utbildning, till exempel lärarutbildning och/eller tränarutbildningar, du har erfarenhet som orienteringsledare och god insikt i elitorientering. Kunskap om idrottsgymnasier och skolvärlden är meriterande.

Du kommer att rapportera till landslagschef Håkan Carlsson. Omfattningen på tjänsten är 75-100 procent. Beroende på vilka ansökningar som kommer in så kan vi tänka oss en person eller två personer som kompletterar varandra och delar på tjänsten.

I din ansökan vill vi att du beskriver varför du är rätt person för jobbet och hur du kan och vill bidra i landslagsorganisationen med målet att vara världens bästa landslag över tid.

Arbetstider och omfattning
Projektanställning, 2 år – vi tillämpar sex månaders provanställning.
75-100 procent anställning beroende på vilka ansökningar som inkommer.
Resor i tjänsten förekommer.

Placering
Flexibel, önskemål med närhet till Stockholm.

Tillträde
2018-01-01

Ersättning
Fast lön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2017-11-05 och rekryteringsprocessen sker löpande under ansökningstiden. Ansökan med personligt brev och cv skickas till e-postadress: hakan.carlsson@orientering.se

För ytterligare information
Håkan Carlsson, landslagschef, 073-692 2731, hakan.carlsson@orientering.se
Tomas Stenström, idrottschef, 076-315 11 04, tomas.stenstrom@orientering.se

Facklig kontakt (Unionen)
Malin Carlsson, 0730-988 598, malin.carlsson@orientering.se

Svenska Orienteringsförbundet är ett av Sveriges större idrottsförbund med 600 föreningar och 83000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som O-Ringen och Tiomila. Vårt kontor ligger på Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter