Svensk Orientering logotyp
09.04.2021

Tävlingsnivåerna ses över – vill du hjälpa till?

Orientering
Ett arbete har inletts med att se över de fyra tävlingsnivåer som finns i svensk orientering idag. Nu sökes personer till en referensgrupp för att hjälpa till i det arbetet.

Bakgrund

Svenska orienteringstävlingar är indelade i olika nivåer, s k tävlingsnivåer, utifrån status och kvalité:  

  • Nivå 1: Värdetävlingar
  • Nivå 2: Nationella tävlingar
  • Nivå 3: Distriktstävlingar
  • Nivå 4: Närtävlingar


Frågan om en översyn av nivåerna väcktes av Skånes OF till tävlingskonferensen 2019 för att se om nivåerna kan göras tydligare och om det utbud av egenskaper, funktioner och tjänster som idag ligger inom en viss nivå ligger rätt. Frågan behandlades även på tävlingskonferensen 2020.

Syfte och tillvägagångssätt

Syftet med denna översyn är att göra vår tävlingsverksamhet ännu bättre och attraktivare för våra deltagare och arrangörer, samt tydliggöra för alla inblandade vad som gäller för de olika nivåerna.

Det som kommer att belysas i översynen är till exempel om vi har rätt nivåer, om de olika nivåerna är differentierade på rätt sätt och om insatsen och servicen motsvarar intäkter och avgifter.

Översynen börjar med att förstå nuläget och önskat läge för att därefter definiera områden som går att förbättra, samt ta fram förslag på hur detta kan göras.

Arbetet kommer att fokusera på grenen orienteringslöpning, men resultatet av översynen är sedan tänkt att användas för övriga tre grenar.   

Vill du hjälpa till?

Nu söker vi dig som vill hjälpa till i arbetet med denna översyn. Du bör ha erfarenhet från arrangemang och du kan till exempel vara tävlingsledare, löpare, tävlingsansvarig i distriktet eller bara vara intresserad av att hjälpa till att göra våra tävlingar ännu bättre.

Arbetet består i att ge synpunkter och olika infall på nuläget och önskat läge. Det består också i att hjälpa till att definiera förbättringsområden och ge förslag på hur dessa områden kan förbättras.

Arbetet sker främst via digitala möten och korrespondens via e-post.  

Det kommer att starta i maj och pågå fram till oktober 2021. 

Kontakt

Från SOFT drivs frågan av Anna Ljungqvist och Claes Turesson i styrelsen och Niklas Wrane på kansliet.

Mejla din intresseanmälan till Niklas på niklas.wrane@orientering.se.

Senast fredagen den 30 april önskar vi ha in din intresseanmälan. Berätta gärna lite kort i mejlet vem du är och varför du vill vara med.

Frågor eller funderingar tas också emot via e-postadressen ovan.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter