Svensk Orientering logotyp
09.04.2020

U25-camp – lägret för alla 17-25-åringar som älskar orientering

Orientering
I sommar lanseras U25-camp, ett nytt läger för juniorer och yngre seniorer där du som deltagare skapar ditt individuella program utifrån ett smörgåsbord av träningar, tävlingar, utbildningar och sociala aktiviteter. Anmälan är öppen fram till 10 maj.

Du väljer om du vill fokusera på att träna, tävla eller kombinera med utbildning inom kartritning eller banläggning. Lägret går i Idre fjäll 20-26 juni vilket är samma tid som Rikslägret och Idrefjällens orienteringsvecka, alltså fullt av härliga orienterare på ett och samma ställe! Nu ligger inbjudan ute med fyllig information. Anmälan är öppen från nu och fram till 10 maj.

- Det känns så kul att lansera U25-camp och det upplägg vi erbjuder med möjlighet att kombinera utbildning och träning med sociala aktiviteter. Tillsammans med potentiella deltagare har vi vridit och vänt och det känns verkligen som att vi nu hittat rätt vad gäller innehållet. Hoppas nu att coronaläget tillåter ett genomförande så ses vi i sommar, säger projektledaren Jenny Håkansson.

Vad är U25-camp?

Ett läger över sex dygn i inspirerande fjällmiljö där vi vill samla juniorer och seniorer som gillar orientering. I andan ”något för alla” kommer det att erbjudas ett smörgåsbord av träningar, tävlingar, utbildningar och sociala aktiviteter. Man väljer det som passar en bäst och oavsett vad man väljer kommer alla att vara på samma ställe och att det kommer finnas tid för alla att umgås och ha roligt.

Övergripande finns det ”två spår” som vi döpt till Träning respektive Utbildning. Du väljer spår och kombinerar det med andra aktiviteter, träning/mer träning och/eller tävling. Varje kväll erbjuds det någon form av aktivitet att samlas kring för dem som vill. Utbildningarna som finns att välja mellan är banläggning eller kartritning.

I inbjudan som du hittar här finns mycket mer information om lägret och även länk till anmälan, som är öppen fram till och med 10 maj. 

Bakgrund och syfte med U25-camp

U25-camp är kort sagt Ungoteket riks 2.0. Svenska Orienteringsförbundet försökte förra året arrangera utbildningar inom Ungoteket riks för 17-25 åringar. Intresse fanns men upplägget passade inte riktigt målgruppen. Vi har nu lyssnat  på målgruppen och utformat lägret utifrån det behov och de önskemål som finns. De stora skillnaderna är att lägret är samlat till ett tillfälle, att det är under semestertid och att det går att välja mellan olika upplägg.

Syftet med U25-camp är att göra något för 17-25 åringar som gör att dessa vill orienterare mer på något sätt. Att utvecklas som orienterare och/eller ledare/funktionär och på sätt i större utsträckning stannar kvar inom orienteringen. Denna målgrupp är den som idrotten generellt och orienteringen specifikt har svårast att behålla. U25-camp har alltså främst ett behålla perspektivet och går helt i linje med Idrottens strategi 2025.

Corona och hur vi tänker?

Trots det rådande samhällsläget med anledning av det nya coronaviruset fortgår förberedelserna för det här lägret. Beslut om eventuellt inställande väntar vi med till den 10 maj och bedömer utifrån då rådande situation om vi kan genomföra lägret. Vårt ställningstagande är att om de restriktioner som råder sedan 28 mars gällande förbud för sammankomster med över 50 personer kvarstår eller skärps och att vi i övrigt inte kan uppfylla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten per den 10 maj så ställer vi in lägret.

Länk till U25-camps hemsida: https://www.svenskorientering.se/forening/Junior/U25-camp/

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter