Svensk Orientering logotyp
17.11.2013

Utforska Eventor med nya guider

Orientering
Eventor är mycket mer än bara ett anmälningssystem för tävlingar. I nio guider, uppdaterade på både svenska och engelska, beskrivs alla möjligheter som finns i svensk orienterings centrala IT-system.

Oftast behövs inga guider för att förstå hur en webbtjänst fungerar. Men ibland kan det vara tryggt att kika i den tillhörande guiden, inte minst för att upptäcka alla möjligheter tjänsten erbjuder.

Genom att klicka på Hjälp- och support-sidan i Eventor nås alla guiderna i tjänsten. För att nå de engelska versionerna, klicka på In English överst när du är inne på Eventor.


Många möjligheter

I Eventors guider hittar du hur du kommer igång med användarkonto och att logga in. Det står också hur du gör för att anmäla dig, om du inte redan räknat ut det eller väljer att först prova med miniguiden på Eventors startsida.

Flera guider handlar om att arrangera tävling, till exempel hur en tävling läggs till och administreras och hur tävlingsrapportering går till.

Men Eventor bjuder på så mycket mer.

I Administrera deltagarenkäter beskrivs hur ni i klubben kan lägga till egna frågor som ni önskar att deltagarna på era tävlingar ska besvara.

I Administrera klubbaktiviteter kan ni sköta anmälningar till träningar, resor och läger, men ni kan också ta upp klädbeställningar eller skapa medlemsundersökningar. I princip vad som helst är möjligt med modulen för klubbaktiviteter. 

Vidare finns en intressant guide som heter Administrera serier. Här kan ni välja om ni vill att klubbens träningar ska ingå i en serie. I så fall får förstås träningarna läggas upp som klubbtävlingar, men sedan är möjligheterna många. Vill ni istället att ett antal redan befintliga tävlingar i det nationella programmet ska ingå i en serie för klubbens medlemmar så finns det inget som hindrar det.

I guiden Hämta data via API kan data hämtas ut från Eventor för att användas i klubbstatistik eller vid olika klubbspecifika presentationer. Kanske vill ni enkelt kunna få ut alla årets segrare i klubben på er hemsida. Här är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna.


Externa tjänster

Sverigelistan är redan kopplad som en extern tjänst till Eventor.

Nyligen släpptes också Kartbanken i en ny version. Denna är på väg att integreras så att all person-, organisation- och användardata hämtas från Eventor.

En annan tjänst som redan är integrerad med Eventor är den relativt nya Naturpassområden. Det betyder att du som användare inte behöver komma ihåg olika användaruppgifter eller behöver uppdatera namn eller klubbinformation på flera ställen.

Det här innebär också att realtidsinformation om tjänsterna kan visas på Eventors startsida, till exempel om ni har kvar att redovisa antalet sålda paket för Naturpasset eller när det är hög tid att registrera nya Naturpassområden för säsongen.

Det vi ser nu är bara början på Eventors fulla potential.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter