Svensk Orientering logotyp
25.03.2020

Vi söker journalist till Orienteringsmagasinet Skogssport

Orientering
Vill du vara med och skildra framtidens idrott i ord, bild och film, detta såväl i Sverige som utomlands? Nu söker vi en medarbetare med journalistutbildning och/eller erfarenhet av journalistiskt arbete till vårt kommunikationsteam.

Orienteringssporten syns allt mer, även om orienteringen liksom all annan idrott tvingas pausa tävlingsverksamhet under rådande coronakris. Nyligen blev det klart att Sveriges Television säkrat sändningsrättigheterna till den internationella orienteringens höjdpunkter de tre kommande åren. På Idrottsgalan i januari tilldelades Tove Alexandersson såväl Bragdguldet, Jerringpriset som Årets kvinnliga idrottare. Parallellt med vår elitverksamhet arbetar vi kontinuerligt med målet att attrahera ännu fler till sporten.

Orienteringsmagasinet Skogssport, som grundades redan 1947, är Svenska Orienteringsförbundets officiella magasin. Tidningen har en stark ställning i orienteringsrörelsen och följer sporten såväl nationellt som internationellt. De senaste åren har vi kompletterat vårt pappersmagasin med en digital satsning.

På redaktionen jobbar två heltidsanställda journalister som ansvarar för utformning, innehåll och utveckling och som har ett tätt samarbete med Svenska Orienteringsförbundets kommunikationsansvarige. Orienteringsmagasinet Skogssport kommer under året att utveckla satsningen på det digitala och det rörliga materialet, och i den processen och i det arbetet kommer du att ha en viktig roll.

Du som söker tjänsten är givetvis en god skribent, du brinner både för den snabba nyheten och det långa reportaget. Du kan även fotografera och redigera i InDesign och det är ett plus om du också har erfarenhet av att jobba med rörligt material och sociala medier. Dessutom förutsätter vi att du har ett brinnande idrottsintresse.

Jobbet medför en hel del resande, såväl inom som utom Sveriges gränser. En grundförutsättning för att du ska söka det här jobbet är alltså att du gillar att resa och se nya platser. Språkkunskaper i engelska är ett krav och kännedom om orienteringssporten är meriterande.

Din arbetsplats kommer att vara i Stockholm men du kommer att se stora delar av Sverige och världen.

Välkommen att söka ett väldigt spännande jobb!

Körkortskrav
B

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare – vi tillämpar sex månaders provanställning
Heltid

Ersättning
Fast lön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2020-04-19 (men rekryteringsprocessen sker löpande under ansökningstiden). Ansökan med personligt brev och cv skickas till e-postadress: skogssport@orientering.se

För ytterligare information
Förbundschef Susanne Söderholm, 010-476 53 76, susanne.soderholm@orientering.se
Redaktör och ansvarig utgivare Skogssport Mårten Lång, 0722-495381, marten.lang@orientering.se
Facklig kontakt Unionen Lars Greilert, 0705-48 11 60, lars.greilert@orientering.se

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter