Svensk Orientering logotyp
28.09.2020

Viktiga uppdateringar och beslut inför SM i Örebro

Orientering
Ordinarie anmälan har gått ut till sprint-SM 10-11 oktober. I nuläget är 513 löpare anmälda till individuella sprinten och 66 lag till sprintstafetten.

- Jättekul att så många vill springa! Utifrån den kunskapen och i rådande pandemi har vi nu fattat ett antal beslut, säger SOFT:s idrottschef Tomas Stenström.

På grund av coronapandemin är höstens SM-tävlingar väldigt speciella arrangemang, där ett stort fokus ligger på att minimera risken för smittspridning.

När SOFT och arrangören nu vet de ungefärliga premisserna inför SM i Örebro har ett antal beslut fattats.

För att göra tävlingarna både smittsäkra och hållbara för arrangörerna, samt för att ge deltagarna/ledarna vägledande svar för bokning av resa och logi, slås följande fast, både för sprinten och sprintstafetten:

  1. Alla anmälda kommer att få springa. Detta gäller både individuella sprinten och sprintstafetten.
  2. D20 kommer inte ha något kval utan alla anmälda går direkt till A-final.
  3. H18 och H21 kommer att ha tre kvalheat, övriga klasser (utom D20, se ovan) kommer att ha två kvalheat. Alla heat i respektive klass kommer att starta samtidigt.
  4. Sprintstafetten kommer att kunna ha maximalt 24 lag i varje final och tre finaler kommer att anordnas: A-, B- och C-final. C-finalen kommer att starta först med preliminär starttid 10.00.
  5. Efteranmälan kommer att stänga nu på torsdag natt (den 1 oktober 23.59) och inte på söndag, vilket tidigare har kommunicerats. Detta för att ge arrangörer och deltagare bättre framförhållning.
  6. Gällande sprintstafetten och gallring kommer uppdaterade listor senast onsdag och ytterligare en på fredag, efter att efteranmälan har stängts.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter