Svensk Orientering logotyp
17.02.2016

Vill ni arrangera Swedish League 2018?

Orientering
Swedish League är ligan för Sveriges vassaste seniorer och juniorer. Nu söker vi arrangörer för våren 2018.

Skulle du, din klubb eller ditt distrikt vilja arrangera en prestigefylld svensk tävling? Då kan Swedish League vara ett alternativ.

Swedish League är en liga under vårsäsongen för våra bästa seniorer och juniorer. Ligan ska sätta deltagarna i fokus och användas som ett verktyg för att synliggöra orienteringen i media. Finaltävlingen avgörs som en jaktstart.

Nu söker Svenska Orienteringsförbundet arrangörer för 2018.

Under rubriken Arrangera/Att söka tävling på orientering.se finns mer information om hur ni som klubb eller distrikt söker en eller flera Swedish League-tävlingar.

På angiven sida finns mer information om vad ansökan ska innehålla och vilka kriterier som ligger till grund vid SOFT:s bedömning.

I tillägg till ovanstående har vi följande önskemål och noteringar att beakta:

  • I basprogrammet för 2018 finns fyra helger föreslagna för Swedish League-arrangemang.
  • Fredagen den 20 april arrangeras SM, natt i norra Småland av Jönköpingsalliansen. SM Natt kommer troligen ingå i Swedish League 2018 och vi önskar därför ytterligare en Swedish League-tävling samma helg och då söndagen den 22 april.
  • Om möjligt så avser vi fortsätta med att genomföra Swedish League-tävlingar som World Ranking Event (WRE) i den mån det är möjligt. WRE 2018 beslutas om under hösten 2017. WRE genomförs bara i DH21-klasserna.
  • Tiomila arrangeras 28-29 april i Nynäshamnstrakten söder om Stockholm.
  • Europamästerskap arrangeras i Schweiz under perioden 5-13 maj vilket gör att två helger inte används för Swedish League.
  • Tävlingspaket med publiktävlingar genomförs fortsatt som samarrangemang med Swedish League.

Ta hjälp av basprogrammet
Som hjälp i er planering avseende er ansökan så rekommenderar vi även att ni utgår från basprogrammet för 2018. I basprogrammet finns information om hur tävlingsprogrammet ser ut både nationellt och internationellt. Basprogrammet uppdateras så snart det finns kompletteringar att göra.

Mer information och sista ansökningsdag
Här på hemsidan finns förutsättningarna för Swedish League-arrangörer beskrivna.
Sista ansökningsdag för 2018 är den 31 mars 2016.

För frågor om Swedish League, hör av er till Tommy Eriksson, tommy.eriksson@orientering.se eller 010-4765 370. Vid mer tekniska eller regelspecifika frågor, kontakta Niklas Wrane, niklas.wrane@orientering.se eller 070-6708105.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter