Svensk Orientering logotyp
29.11.2019

Vill ni arrangera världscup kommande säsonger?

Orientering
På SOFT pågår en översyn av strategin för internationella arrangemang. Ett förslag ska snart vara klart. Redan nu går vi dock ut med en öppen intresseförfrågan som kräver snabb reaktion. Detta med anledning av en möjlighet som dykt upp gällande 2021.

Internationella Orienteringsförbundet och det nya världscupskonsortiet ser över programmet för världscupen 2021 och än så länge är det inte spikat var den första omgången ska avgöras. Tanken är att omgången ska arrangeras 12-15 juni med en långdistans, en medeldistans och en stafett på programmet.

Det finns även möjligheter att arrangera en världscupdeltävling 2022.

Internationella Orienteringsförbundet (IOF) vill snabbt hitta en lösning, inte minst för 2021, och nu vill Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) undersöka möjligheterna för att söka arrangemanget.

Härmed skickar SOFT-kansliet ut en snabb intresseförfrågan, så att alla klubbar och distrikt har möjlighet att signalera om det finns ett seriöst intresse inför 2021 eller 2022.

Märk väl; SOFT:s styrelse har inte beslutat att dessa arrangemang ska sökas. Frågan kommer att behandlas på ordinarie styrelsemöte den 9 december.

Senast söndagen den 8 december vill vi att intresse anmäls till idrottschef Tomas Stenström.

- Vi förstår att det är kort varsel, men IOF vill komma till ett snabbt avslut, framför allt gällande 2021. Vi vet att det på olika håll i landet finns tankar på att arrangera större internationella tävlingar, och kanske är det främst de som redan kommit en bit i de tankarna som kan hoppa på så här snabbt. För andra föreningar och distrikt kanske det är ett längre perspektiv som gäller, säger Stenström.

Är ni intresserade av ett internationellt arrangemang redan 2021 eller 2022? Har ni frågor? Kontakta Tomas Stenström senast den 8 december på 076-315 11 04 alternativt tomas.stenstrom@orientering.se.

- Hör också gärna av er om ni är intresserade av internationella arrangemang på längre sikt. Då är 8 december såklart ingen deadline, men ju förr ni signalerar ert intresse desto bättre. Vi återkommer med mer information gällande strategi på längre sikt, avslutar Stenström.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter