Svensk Orientering logotyp
05.09.2017

Visselblåsning mot dopning – ny webbfunktion ska underlätta anonyma tips

Orientering
Rent spel och ärlighet är förutsättningar för tävlande på lika villkor. Att verka mot alla typer av fusk och dopning är centralt i svensk orienterings värdegrund. Här vill vi slå ett slag för Svensk Antidopings nya tipsfunktion.

Under gårdagen öppnade Svensk Antidoping, Riksidrottsförbundet, en ny webbaserad tipsfunktion för att underlätta anonyma tips.

Tipsfunktionen heter Dopingtips och där kan vem som helst som misstänker dopningsaktiviteter inom idrotten lämna information och föra en anonym dialog med Svensk Antidoping.

– Med hjälp av tipsfunktionen Dopingtips och mycket hög säkerhetsnivå kring anonymitet kan vi få in ännu fler tips och även föra dialog med de som har frågor utan att de ska behöva vara oroliga. Det kommer att ge oss större möjligheter till riktade dopningstester, säger Matt X. Richardson, chef Svensk Antidoping, Riksidrottsförbundet.

Syftet är att hitta de riktiga fuskarna och beskydda idrottens värdegrund om rent spel. Idrotten bygger på ett engagemang från både deltagare, publik och samhället och tipsfunktionen erbjuder en möjlighet att stå för de goda principerna som idrotten byggs på.

– Det är inte bara antidopingorganisationernas jobb att se till att idrotten är ren och rättvis, det är alla som har att göra med idrott som behöver göra jobbet. Genom att lämna tips gör du din del, säger Matt X. Richardson.

Mer information här
Länk till Dopingtips
Länk till Svensk Antidoping

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter