Svensk Orientering logotyp
01.09.2021

World Orienteering Day 2021

Orientering
Den 8-14 september firar vi återigen World Orienteering Day tillsammans med hela världen! Med gemensamma krafter är ambitionen att sprida vår sport till fler individer och nationer.

World Orienteering Day är ett initiativ från Internationella Orienteringsförbundet vilket funnits sedan 2016 och har genom åren noterat drygt 1,2 miljoner deltagare. 2019 engagerade vi tillsammans 398 712 personer runtom i världen. Ett strålande resultat som vi med gemensamma krafter ska försöka överträffa på årets WOD.

Din förening kan registrera ett eller flera engagemang, små som stora. Det kan vara en ordinarie klubbträning där ni särskilt uppmärksammar WOD. För att engagera fler barn och ungdomar kan ni arrangera ett event tillsammans med er lokala skola. Kontakta gärna närmsta idrottslärare och planera en orienteringsaktivitet ihop för att gemensamt fira dagen med eleverna. Genom samarbetet får ni en relation till skolan och lärarna och ni bidrar även med ert stöd och er kunskap till deras egna framtida orienteringsaktiviteter. På så vis kan vi tillsammans sprida sporten och bidra till ett större engagemang.

Tillsammans för fler framtida orienteringsvänner!

Information och inspiration hittar du på World Orienteering Day:s hemsida.

Här registrerar ni ert event.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter