Svensk Orientering logotyp
17.11.2013

Kartbanken i ny version

Orientering
Över 1500 kartområden finns inlagda i Kartbanken. Tjänsten har blivit snabbare och har även fått sig ett ansiktslyft och en ny webbadress, kartbanken.orientering.se.

Kartbanken är en gratistjänst utvecklad av Svenska Orienteringsförbundet och samlar alla svenska orienteringskartor på ett ställe.

Kartägarna, oftast orienteringsklubbarna, ritar själva in kartområdet, laddar upp ett kartprov för påseende, samt ger information om hur kartan kan köpas.


Snabbare och nyare

Tjänsten har flyttats till en molnbaserad serverlösning där en uppgradering skett av både kartserver och grafikmotor. Det innebär bland annat att sidan går snabbare än tidigare och att själva visningen av områden i den stora kartbilden har fått nytt utseende.

I tillägg till detta har visst utvecklingsarbete gjorts på att göra tjänsten mer användarvänlig på större skärmar, samt på att bättra på sök-funktionen, vilket innebär att det nu finns snabbsökning på karta, förening och distrikt.


Fungerar att lägga in områden

Tidigare var det problem med att lägga in och adminstrera kartområden. Det fungerar nu, även om det återstår en del arbete kring användargränssnitt och utseende. Så snart administrationssidorna är uppdaterade kommer det även en ny guide för hur man lägger in nya områden.

- Ta mig till nya Kartbanken 


Frågor kring Kartbanken

Har du frågor kring tjänsten, mejla till kartbankensupport@orientering.se.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter