Svensk Orientering logotyp
17.05.2022

Nytt samarbete med Kompis Sverige

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet har nyligen inlett ett samarbete med Kompis Sverige, där deltagarna får möjlighet att pröva på orientering.
Kompis Sverige är en ideell organisation som arbetar med integration, genom såväl kompismatchningar, sociala aktiviteter som workshops för att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar.
 
Genom det nya samarbetet får orienteringsföreningar möjlighet att bjuda in Kompis Sverige-deltagare för att till exempel prova på Hittaut eller motionsorientering.
 
De första aktiviteterna har redan dragit igång genom föreningar som Tolered AIK, Tumba-Mälarhöjden OK och Tullinge SK. Flera andra föreningar är dessutom på gång runt om i landet och samarbetet kommer att fortsätta under hösten. 
 
Låter detta som något som din förening skulle vara intresserad av?
 
Kontakta Cecilia Östman, projektledare inkludering på Svenska Orienteringsförbundet, på: 0738-68 23 96 eller cecilia.ostman@orientering.se. Du kan också läsa mer om Kompis Sverige på deras hemsida.
 
Bildtext: Den 1:a maj anordnade Tullinge SK en aktivitet i Hågelby, tillsammans med Kompis Sverige, där deltagarna fick prova på Hittaut. Bild: Kompis Sverige.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter