Svensk Orientering logotyp
06.12.2016

Utbildningar står högt i kurs

Orientering
Intresset för att utbilda sig inom olika områden är stort. Så stort att vissa kurstillfällen är eller börja bli fulltecknade.

-Det är fantastiskt roligt att så många vill utveckla sig själva och Svensk Orientering genom att delta på utbildningar, säger Jenny Håkansson som ansvarar för utbildningar i SOFTs regi.

För några veckor sedan anordnades för första gången en introduktionskurs i konvertering av orienteringskartor till normen för MTBO. Den kursen hölls i Skövde och den gav mersmak bland kursdeltagare och kursledare. Kursledarna grunnar som bäst på hur man framgent ska utforma kurserna och kursdeltagarna har givits möjligheten att via en enkät lämna förslag på innehåll samt utformning.

Utöver redan genomförda kurser så erbjuds under 2017 ett antal utbildningar runt om i landet. Närmast på tur är ett antal tränarutbildningar som genomförs 13-15 januari. Då arrangeras den första modulen för den nya Junior och seniortränarutbildning (JSTU) i Hallsberg. Samtidigt arrangeras både Barntränarutbildningen och Ungdomstränarutbildningen i Huskvarna/Jönköping. De tillfällena är så gått som fulltecknade och nu är det reservlista som gäller för de som är intresserade av att gå Barntränarutbildningen i Jönköping.

Undrar du hur man gör om man vill vara med på en utbildning? Gå i så fall in på på SOFTs hemsida under Utbildning. Där finner du information om våra kurser. Under Sök utbildning uppdateras listan fortlöpnade med inbjudningar till de utbildningar som SOFT erbjuder på olika platser i landet. -Så håll utkik där men vänta inte för länge med din anmälan. Den kurs du vill gå kan snabbt bli fulltecknad, meddelar Jenny Håkansson.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter